4792fi.jpg

Hoe Mama Baas op geurreis ging met Ecover (en hun twee nieuwe geuren leerde kennen)

11/07/2017

Ecover, het milieuvriendelijke Belgische bedrijf dat er prat op gaat om ecologische huishoudproducten te maken, lanceerde recent twee heerlijke nieuwe wasgeurtjes: kamperfoelie met jasmijn en appelbloesem met freesia. Wij waren bij de lancering in de Wasbar en kregen een superinteressante workshop rond geuren. Goed voor jullie, horen we jullie denken, maar geen nood: binnenkort organiseren we een wedstrijd en mogen we een Momclub samenstellen die juist hetzelfde mag komen doen als wij mochten doen! Dus lees zeker eventjes verder :-)!

Ecover = ecofriendly

Hier thuis zijn wij al jarenlang fan van de Ecover-producten. Ze zijn zacht voor de huid (kiddieproof) én voor het milieu, maar ook wel erg efficiënt: de was is schoon, believe me!

En dat we toch een beetje aan het milieu denken vind ik eigenlijk wel echt belangrijk; alle kleine beetjes helpen (de ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong, zoals aloë vera, kokosolie en suiker, de flessen worden voor 75 procent gemaakt van suikerriet en 25 procent van gerecycleerd kunststof!).

vrouw vertelt

Maar dus. De workshop. Vooraf werd aangekondigd dat we op ‘geurreis’ mochten gaan. Na een lekker ontbijtje en een korte inleiding kregen we een heel erg interessante uitleg van parfumconsulent Roos Lubbers rond geuren. 

foto van vrouw met notaboekje

Nadenken over geur

Zo maakte ze er ons op attent dat er eigenlijk, net als kleurschakeringen, wel honderden geurschakeringen bestonden en dat er toch zo weinig woorden voor bestaan om ze te benoemen.

We moesten al snel zelf aan het werk en kregen een paar vragen te beantwoorden, zoals: ‘Wat is je allereerste geurherinnering?’, ‘Wat vind je de meest vieze geur?’, ‘Wat vind je de lekkerste geur?’ Kleine vragen, maar ze deden me wel snel beseffen dat we eigenlijk heel weinig nadenken over geuren; het is iets dat je eerder ondergaat. 

vrouw blinddoek sinaasappel

Met de blinddoek ruiken

Cassandra Browning, geurexpert van Ecover (redelijk uniek dat ze zelf zo iemand in huis hebben; de meeste bedrijven werken met een marketingbureau of een ander bedrijf samen) legde ons daarna uit hoe complex geuren in elkaar zitten en hoe ze de geuren bij Ecover samenstellen.

We kregen een blinddoek om en moesten aan allerlei voorwerpen ruiken. Leuk om te doen, maar soms ook wel verraderlijk: een sinaasappel in zijn geheel ruikt namelijk amper… 

vrouwen

Ontleding van nieuwe geuren

Daarna kwam de echte test en mochten we de twee nieuwe geuren van Ecover ‘ontleden’ door aan essentiële oliën zoals pepermunt, bosbessen, cederhout en oranjebloesem te ruiken.

‘Aha, dat zal wel een strikvraag zijn, volgens mij zit alles wat hier op het papiertje staat erin’, lachte een andere mamablogster (bleek trouwens niet waar te zijn, haha!).

(Btw, ik zit belachelijk aan mijn elleboog te ruiken, maar dat heeft een reden: als je neus overprikkeld is van te veel geuren ruiken kun je het best dus even aan je elleboog ruiken, wist de geurexperte ons te vertellen. Aha! Maar I know, I look ridiculous, moeha!)

vrouw met flesje

Eigen mamageur

De geuren zijn erg subtiel, wat maakt dat het toch wel redelijk moeilijk is te achterhalen wat er nu juist wel en niet in zit. Freesia natuurlijk, dat staat op de fles, maar wat zit er nog in? (By the way, ik had toch twee foutjes gemaakt, snif).

Daarna mochten we zelf parfumeur spelen en onze eigen ‘mamageur’ samenstellen. Keicool om te doen! 

foto mamageur

Losgelaten kleuter in de parfumkast

Ik voelde mij weer een beetje een kleuter die in de toiletkast van haar mama met allerlei goed ruikende flesjes mocht zitten ‘smossen’ zonder er gestraft voor te worden.

De geurexperte had ons gelukkig wel een paar richtlijnen meegegeven, want euh, je moet toch echt wel een beetje doseren met die essentiële oliën. Bij mij werd het: 5 druppels bergamot, 5 van fragonia, 3 geranium, 5 sandelhout en 2 patchouli. O ja, en een beetje cederhout, oeps.

mamas met babys

Mijn neus was op het einde van de rit compleet overvraagd, maar het eindresultaat mocht er zijn, al zeg ik het zelf. 

Wat hebben we geleerd?

  1. Dat geuren ongelooflijk intrigerend maar ook erg complex kunnen zijn.
  2. Dat geurexperten en parfumconsulenten een ongelooflijk ontwikkeld neusorgaan hebben (in tegenstelling tot het, euh, mijne.)
  3. Dat de nieuwe geuren van Ecover keilekker ruiken. No kidding. 
  4. O ja, en dat de baby's van Lobke (leukewereld.be) en Lisa (Liesellove.be) veel te megaschattig zijn en het allemaal oké vonden. Help onze moederhormonen, Jezus! 

Binnenkort posten we een wedstrijd en kun jij met je vriendin deze geurreis komen doen. Volg zeker onze Facebook en site zodat je op de hoogte blijft!

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ecover. Meer over ons advertentiebeleid lees je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes