Homemade feest: varkensmignonette met venkelpuree en Blackwellsaus

  • door Mama

Een feestelijk gerecht dat heel snel klaar is en door iedereen gesmaakt wordt. Mijn persoonlijke favoriet ;-).

Een feestelijk gerecht dat heel snel klaar is en door iedereen gesmaakt wordt. Mijn persoonlijke favoriet ;-).

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 4 varkensmignonettes
  • 1 venkel
  • 6 middelgrote aardappelen
  • 1 eetlepel bakboter en scheutje olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 ei
  • Snufje nootmuskaat
  • 300 ml room
  • 100 g pickels
  • Bicky-uitjes
  • ½ tot 1 bouillonblokje rund
  • peper & zout

Zo maak je het

Breng water aan de kook. Schil de aardappelen en snij de venkel in gelijke blokjes. Laat alles koken tot aardappelen en venkel goed zacht zijn.

Kruid de varkensmignottes met peper en zout en bak ze af in boter en olijfolie. Het varken mag rosé zijn, dus bak ze niet droog. Steek het vlees even in aluminiumfolie en hou ze eventueel warm in een oven op 35°C.

Voeg bij het bakvocht van je vlees het bouillonblokje, 250 ml room en de pickels. Laat heel kort opkoken. Proef de saus goed af vooraleer te serveren.

De aardappelen en venkel mogen afgegoten worden. Stamp de aardappelen en venkel samen met een klont boter, peper, zout, nootmuskaat, 50 ml room en 1 ei. Kruiden en room bijvoegen tot juiste consistentie (hangt af van de aardappelen) en smaak.

Dresseer het varken met de venkelpuree en Blackwellsaus. Strooi de bicky-uitjes over de aardappeltjes.

Tips:

  • Voor een feestelijk menu kan je de mignonettes vervangen door een varkensgebraad of een varkenskroontje. Bak deze af met veel meer kruiden zoals look, rozemarijn, tijm en salie. Laat verder garen in de oven met grote stukken wortel en ui erbij.
  • De saus is delicaat voor kindjes. Hou indien gewenst wat vleesjus aan de kant voor de kindjes.