Homemade kipstoofpotje in bladerdeeg

  • door Mama

Koken is altijd een hobby geweest van me en vroeger kon ik ook de meest uitgebreide menu's op tafel zetten. Ondertussen zijn er twee kindjes bijgekomen en moet het allemaal wat praktischer zijn. Ik hou er wel van steeds vers eten op tafel te zetten. En het mag ook al eens iets meer zijn met af en toe iets zoets ...

Koken is altijd een hobby geweest van me en vroeger kon ik ook de meest uitgebreide menu's op tafel zetten. Ondertussen zijn er twee kindjes bijgekomen en moet het allemaal wat praktischer zijn. Ik hou er wel van steeds vers eten op tafel te zetten. En het mag ook al eens iets meer zijn met af en toe iets zoets erbij ;-)...

Lekker eten zorgt ervoor dat er warmte in huis komt en dat geeft een 'huiselijk' gevoel.

Ik let er ook altijd op dat het aantrekkelijk is voor de kindjes. Bij dit recept maak ik leuke vormpjes in bladerdeeg om op het gebak te leggen. Zo leren de kindjes ook mee eten met de grote mensen en zijn ze ook meer gewoon. :-)

Hopelijk vinden jullie dit gerechtje even lekker als ik!

 

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 400 g kipfilet
  • 250 g gehakt (rund/varken)
  • 1 bakje champignons
  • Paar takjes verse tijm
  • 1 pijpajuin
  • 150 ml room
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 ei
  • een scheutje melk
  • peper en zout
bladerdeeg vormpjes

Zo maak je het

Verwarm de oven op 220° C.

Maak balletjes van het gehakt in bak ze in wat boter en/of olijfolie.

Snij de champignons in grove stukken en bak ze mee met het gehakt.

Snij vervolgens de kip in stukken en bak ze mee.

Bak alles samen en voeg naar smaak peper, zout en tijm bij.

Laat het mengsel niet te lang bakken, want alles moet nog in de oven en kip kan snel droog worden.

Voeg de room erbij en laat heel kort inkoken.

Zet het vuur af en versnipper de pijpajuin over het mengsel.

Pak een ovenschaal en drapeer 1 vel bladerdeeg in de schaal. Met een vork prik je op de oppervlakte gaatjes in het bladerdeeg (anders zal ze te veel rijzen in de oven).

Giet het mengsel op het bladerdeeg.

Met een tweede vel maak je een deksel. Je leg het tweede vel dus op het mengsel. De randjes sluit je mooi af zodat het een mooi gesloten geheel wordt.
Maak een paar heel kleine gaatjes zodat het mengsel niet gaat overkoken.

Tips:

  • Met de restjes bladerdeeg kan je vormpjes maken en vanboven op het pakje leggen.
  • Meng wat eigeel met wat melk en strijk over het deeg voor een mooie glans.

Steek de schaal in de oven voor 30 minuten. Haal uit de oven en zorg dat het deeg overal mooi gebakken is.