Homemade kitchen: Kabeljauw met zuiderse puree

  • door Mama

Op zoek naar een lichte, gezonde en zomerse maaltijd. Zo tover je dat op het bord!

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

Op zoek naar een lichte, gezonde en zomerse maaltijd. Zo tover je dat op het bord!

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • Bloem
  • Bakboter
  • 8 grote zachtkokende aardappelen
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Pesto (verse of uit een potje)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

Breng water aan de kook voor de aardappelen en schil de aardappelen.

Snij de aardappelen in stukjes en breng ze aan de kook.

Laat de aardappelen zachtkoken en giet ze af. Plet ze vervolgens met olijlolie, peper en zout.

Voeg naar smaak pesto en gehakte zongedroogde tomaatjes bij de aardappelen. Proef en eventueel bijkruiden.

Wentel de vis in bloem, peper en zout en bak ze mooi af in bakboter. Laat de vis niet te lang bakken anders wordt ze te droog.

Serveer de bruingebakken vis met de puree. 

Tip!

De vis kan vervangen worden door eender welke vaste witte vis.