Homemade kitchen: pane con tomate

  • door Mama

Een eenvoudig, simpel en smakelijk zomerhapje nodig? Zoek niet verder: deze pane con tomate is daar uitermate voor geschikt.

Benodigdheden voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • zout (liefst fleur de sel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°.

Rasp de tomaten fijn in een gewone keukenrasp. Kruid het tomatenmengsel naar smaak met olijfolie en zout (fleur de sel).

Snij het stokbrood in plakjes van 2 cm dikte en strijk ze in met olijfolie. Steek ze voor een vijftal minuten in de oven zodat ze lekker krokant zijn.

Serveer het stokbrood en de tomaten apart want anders wordt het brood snel klef.

Smakelijk!

TIPS:

  • Dit is een heerlijk en origineel hapje in de zomer. Kan makkelijk op voorhand gemaakt worden en bewaard een tweetal dagen in de koelkast.