7956fi.jpg

Huilbaby? Misschien kunnen Bach Bloesems helpen

21/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Baby’s huilen, dat is normaal. Huilen is voor een baby nu eenmaal de enige manier om uit te drukken hoe hij zich voelt. Maar soms huilen baby’s veel meer dan gemiddeld, en worden ze bestempeld als huilbaby. Geen pretje; niet voor de baby, en niet voor ouders. Als mama of papa ben je op den duur de wanhoop nabij: je bent oververmoeid, zit door je reserves, wordt gek van dat gekrijs en zit met de handen in het haar. Want je wil vooral je kleintje helpen, maar hebt geen idee hoe. Een paar tips!

Als ouder van een huilbaby zou je hemel en aarde bewegen om dé oplossing te vinden. Want je snakt niet alleen naar rust, stilte en slaap, maar je wil vooral dat je kleine schat gelukkig is en geen pijn of ongemakken heeft. Niet evident, want je kleintje kan natuurlijk nog niet vertellen wat er precies aan de hand is …

10 tips voor ouders van een huilbaby

 1. Houd een huildagboek bij
  In zo’n dagboek noteer je wanneer en hoe lang je baby precies huilt. Op die manier krijg je een duidelijk en objectief beeld van de situatie. Bovendien is het een uitstekend hulpmiddel voor de pediater of huisarts om met concrete gegevens aan de slag te kunnen. Aan de hand van deze gegevens kan er bijvoorbeeld bekeken worden of er een verband is tussen voedingsmomenten en huilbuien.
 2. Baker je baby in
  Soms helpt het om je baby van kop tot teen in te bakeren in een doek. Op die manier krijg je kindje wat minder bewegingsvrijheid, waardoor hij sneller en gemakkelijker kan inslapen.
 3. Investeer in een goede draagzak of -doek
  Veel kindjes komen gemakkelijker tot rust in een draagdoek en vallen uiteindelijk in slaap als ze gedragen worden. En slapen in een draagdoek is beter dan niet slapen, toch?
 4. Zorg voor rust en regelmaat
  Regelmaat brengt niet alleen rust in jouw hoofd, maar ook in dat van je kindje. Je baby herkent al snel patronen en zal zo sneller rust vinden.
 5. Zeg bezoek af
  Niemand heeft er iets aan als de baby de hele tijd ligt te krijsen en jullie extra gespannen rondlopen. Dat bezoek kan ook later op bezoek komen, als het tij wat is gekeerd.
 6. Neem je kindje dicht bij jou
  Een baby kan je NIET verwennen, wat sommigen ook mogen beweren. Je kindje heeft geborgenheid en een veilig gevoel nodig, en waar kan het dat beter vinden dan bij mama of papa? Knuffel en kus er dus op los, en draag je kindje dicht bij jou.
 7. Zorg goed voor jezelf
  Dat een huilbaby voor heel wat stress zorgt, is een understatement. Het is daarom belangrijk dat je af en toe tot rust kan komen en stoom kan aflaten. Als het kan, regel dan even een oppas of breng je kindje even na oma en opa. Zo kan je even bijslapen of wat broodnodige energie bijtanken door tijd door te brengen met je partner of vrienden.
 8. Slaap mee
  Als je kleintje eindelijk slaapt, slaap dan mee. Het is misschien een cliché, maar elk kwartiertje of halfuurtje slaap dat je kan krijgen is mooi meegenomen, een véél belangrijk dan die mand strijk of de vaat.
 9. Praat erover
  Deel je ervaringen met andere ouders – bijvoorbeeld in besloten Facebookgroepen. Of praat met iemand in je omgeving die je vertrouwt zodat je even kan ventileren.
 10. Bach bloesems voor baby’s
  Uiteraard is het belangrijk om uit te zoeken waar het huilen vandaan komt en dat aan te pakken. Maar daarnaast kan je je baby ook ondersteunen met de Bach Bloesem Mix Baby. Die wordt op maat samengesteld voor baby je baby en heeft een kalmerend en geruststellend effect. Bach bloesem druppels zijn 100% natuurlijk en zijn veilig voor kinderen van alle leeftijden en al geschikt vanaf de geboorte.

Wat is een Bach Bloesem Mix?

Bachbloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Hij ontdekte en ontwikkelde 38 bloesemremedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. Bachbloesems zijn veilig in gebruik en mogen al gebruikt worden vanaf de geboorte; er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bachbloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld een baby die veel huilt, dan ga je voor Bach Bloesem Mix Baby. Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd die je kan invullen, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jullie nood.

De Bach Bloesem Mix Baby is ideaal voor kleintjes die

 • Ontroostbaar zijn, veel huilen
 • Onrustig slapen, veel woelen en dromen
 • Snel schrikken, paniekerig zijn
 • Pijn hebben bij het doorkomen van tandjes
 • Eenkennig zijn en verlatingsangst hebben
 • Temperamentvol zijn
 • Overgevoelig – HSK – overprikkeld zijn
 • Last hebben van borrelende darmpjes of reflux
 • Last hebben van eczeem

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Je geeft je kindje 4x per dag 4 druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk om je baby elke dag de druppeltjes te blijven geven. Ook als het goed gaat, blijf je de druppeltjes geven tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan zijn de druppeltjes niet meer nodig. Heeft je kleintje toch nog een ruggensteuntje nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.