5832fi.jpg

Ik ga op reis en ik neem mee … de kinderen!

28/03/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

De paasvakantie staat voor de deur, en dat betekent dat er bij veel mensen een reisje gepland staat. Misschien ook bij jou? Of heb je een beetje schrik om te reizen met kids? Nochtans kan je perfect reizen met kinderen, ver weg én dichtbij.

‘De kinderen zijn te jong’ of ‘Ik kan zelf niet ontspannen en maak me te veel zorgen of alles goed zal verlopen’ of ‘mijn kind moet in een donkere ruimte kunnen slapen’…

Redenen genoeg om niet op reis te vertrekken met de kinderen… En misschien word je weleens voor gek verklaard als je het wel doet.

Lieselot De Smet – Liesellove – maakt in haar nieuw boek ‘Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen!’ duidelijk dat al die bezwaren nergens voor nodig zijn.

We delen graag enkele van haar nuttige tips!

3 tips voor eerste reisjes

 1. Babyvoeding mag je vaak in grotere hoeveelheden meenemen dan 100 milliliter. Het veiligheidspersoneel zal in de meeste gevallen de voeding controleren.
 2. Reis je met de wagen? Overweeg dan om je autostoelen met speciale hoezen te beschermen. Want ooit al eens een ondergekotste autostoel proper moeten maken?
 3. Hou steeds rekening met eventuele vertragingen. Vergeet geen extra fopspenen, luiers, babydoekjes en snacks. Verder nog meer babydoekjes, een kinderkoptelefoon, speelgoedje. En o ja, babydoekjes, want die kun je echt voor alles gebruiken.

3 tips rond daginvulling en structuur

 1. Laat de structuur van thuis los! Leef niet met een klok, maar voel gewoon aan wanneer rust nodig is. Soms betekent dit dat ze na de reis niet dadelijk opnieuw in een normaal ritme zitten, maar de aanpassingsperiode duurt hoogstens een week en dat is al ruim gerekend.
 2. Plan op het moment van het dutje een rustige activiteit. Speelpleinen passeren is op dat moment bijvoorbeeld geen goed idee. Een museumbezoek of een natuurwandeling kunnen allemaal.
 3. Wissel interessante, gevulde dagen af met rustigere dagen, zeker wanneer je kindje veel slaap nodig heeft. Laat je kindje voor of net na je uitstap een dutje doen en las dan me-time in.

3 Must haves voor op vakantie

 1. Reisbedje
  Aan de rand van het zwembad of aan de zee kun je je kindje laten slapen in een flexibel reisbedje (bv. Aeromoov). Bescherm ze tegen de zon en zorg voor wat extra spulletjes om mee te spelen.
 2. Speeltapijtjes van Tiny Magic
  De kleine pakjes stop je heel gemakkelijk in je handtas of luiertas. Zo heb je steeds een speelmat voor je kleintje mee wanneer je ergens langer moet wachten dan ingeschat.
 3. Draagzak
  Komt altijd van pas! Wanneer kindjes gedragen worden, hebben ze bovendien de neiging om sneller in slaap te vallen.

Ik ga op reis en ik neem mee ... de kinderen

Meer lezen?

Op zoek naar meer tips & tricks, bagagelijstjes, spelletjes voor onderweg en advies van ervaringsexperten?

In het boek ‘Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen’ van Lieselot De Smet komt echt alles aan bod. Van het kiezen van de bestemming, de reis voorbereiden samen met je kinderen tot oplossingen voor mogelijke problemen onderweg, de daginvulling en praktische tips. Het boek vormt de ideale leidraad voor iedereen die houdt van reizen, ver weg én dichtbij.

Je vindt hier meer info.