4299fi.jpg

Mama (di)eet: het plan was -6 kilo, het resultaat: -10

11/10/2021

Ik had de meest uiteenlopende en originele excuses om te verklaren waarom ik echt wel geen grammetje minder kon wegen (je kan ze allemaal nalezen in het artikel 8 redenen waarom ik die verdomde zwangerschapskilo’s maar niet kwijt geraak). Maar als ik heel eerlijk was, wist ik wel dat ik niet echt goed bezig was. Dat ik te veel snoepte, te onregelmatig at, te weinig op voorhand nadacht over het menu van de dag en daardoor snelle, ongezonde keuzes maakte. Etc. Etc.

Helemaal alleen mijn gewoontes omdraaien, bleek dan toch niet zo goed te lukken. Bovendien was ik waarschijnlijk niet de enige die met dit probleem sukkelt/sukkelde. Dus dachten we bij Mama Baas: waarom geen boek! We spraken drie expertes aan, drie diëtistes: Lobke, Katrien en Sanne. En guess what, hun boek Mama (di)eet ligt ondertussen gewoon bij de boekhandel in je buurt!

En, no pressure om het te kopen, maar ik zeg het maar: bij mij is er ondertussen geen 6 maar 10 kilo af. Jihaaa! Blink blink. (Euhm ja, na dit weekend is het misschien wel weer 9.5 kilo. Maar, dat zeggen ze ook in het boek: een mens moet al eens kunnen zondigen.:-))

Waarom dit boek anders is dan andere (di)eetboeken?

Omdat het op maat geschreven is van ons, mama's.

  1. Je krijgt een 70-tal supergemakkelijke recepten waarvoor je 1) geen vreemde ingrediënten in huis moet halen waar je nog nooit van gehoord hebt, 2) geen uren voor achter de kookpotten moet gaan staan, 3) die rekening houden met je gezinsleden/kindjes die ook mee-eten.
  2. Heel handig: de recepten voor kindvriendelijke 'crisismaaltijden' die je op voorhand kan klaarmaken in grote hoeveelheden (lang leve de diepvries) en in tijden van nood (een ongepland doktersbezoek, oudercontact …) gewoon keisnel kunt opwarmen. Supersnel, heel lekker en toch nog gezond …
  3. En je krijgt ook nog eens een hele bergtips: wat je moet doen op de momenten dat het moeilijk is gezond te eten. Wat als je een heftig dagje met de kids gehad hebt, in de zetel crasht en eigenlijk gewoon een pak chips met een Gin Tonic wil binnenspelen/gieten? (Tip: ga voor de Gin Tonic 'Zero' :-)).

Mama Dieet

Het boek: Mama Dieet

Lobke Husson, Sanne Mouha, Katrien Van der Vaerent

De laatste (zwangerschaps)kilo's die blijven plakken, die drang naar suiker door oververmoeidheid... Het eetpatroon van jonge mama's laat vaak te wensen over. Toch willen we onze kinderen graag het goede voorbeeld geven en ons weer lekker in ons vel voelen.

Mama dieet is geen klassiek dieetboek, maar een 'gewoon gezond'-boek met duidelijke informatie, herkenbare mamaverhalen, praktische tips en heerlijke recepten.

Meer info over het boek vind je hier