5971fi.jpg

Mama is even in holiday modus

3/06/2019

Oké, eerlijk gezegd heb ik hier toch wel naar uitgekeken… Met een vriendin er eventjes tussenuit voor een viertal nachten naar de zon met het vliegtuig. We voelen beiden dat we echt wel behoefte hebben aan deze reis.

Niet dat ik mijn twee lieverds niet zal missen, integendeel! Het valt me op dat we vaak babbelen over onze kleine lieve schatten.

Maar toch doet het eens deugd, zo ’s morgens alleen maar jezelf moeten klaarmaken en naar het ontbijtbuffet kunnen gaan. Daar liggen massaal veel lekkere dingen én uiteraard ook veel caloriebommetjes op ons te wachten. Voor één keer eens niet “mamaaaaa, ik wil nog een pannenkoek… met véél choco” horen.

Even alles loslaten. Of accepteren.

We worden geleefd

In het dagelijkse leven moet ik toegeven dat wij in onze rol als mama, partner, werknemer, etc. toch wel ‘geleefd worden’. Als een volleerde circusartiest alle bordjes in de lucht draaiende houden, en er vooral voor zorgen dat geen enkel bord op de grond valt en breekt. Ach ja, het hoort erbij zeker? Als dertiger en als mama.

Simpel

Ook de zoektocht naar een zonnebedje om heerlijk op te relaxen na een uitgebreid ontbijt, verloopt nu toch net iets anders. Het is simpel: Twee vrije stoelen in de zon, and that’s it. Een parasol à la limite, voor als het écht te warm moest worden in de namiddag. 

Als ik dan in dat warme zonnetje lig, kan ik mij toch niet van de indruk ontdoen dat ik mijn kroost wel een beetje mis. Mijn echtgenoot doet trouwens jaarlijks ook een short-break met zijn vrienden, maar mijn lieve man verkiest de sneeuw boven de heerlijke zomerzon. Ieder zijn ding, denk ik dan. Ik vraag me af of hij ook zo aan zijn thuisblijvende kroost denkt, zoals ik dat doe. Volgens mij is dit echt iets typisch vrouwelijks, het is iets genetisch.

Ik ben er zeker van: wat zouden mijn kids het hier ook naar hun zin hebben! Mijn echtgenoot inclusief.

Genieten van qualitytime

’s Avonds genieten mijn vriendin en ik van een (alweer) uitgebreid Mediterraans buffet in het hotel. We zien dan soms andere hotelgasten naar ons kijken en we zien hen denken… Zou dat nu een koppel zijn? Nope, wij zijn twee hippe mama’s die gewoon even genieten van qualitytime.

Als we willen vertrekken naar de bar voor nog een lekkere cocktail, krijgen we beiden nog een mooi compliment van één van de obers in het restaurant: “We are dressed very elegantly”. Yes, we still have the looks!

Opgeladen batterijen

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel blij zal zijn als ik mijn lieve kroost weer in mijn armen kan sluiten. Mama’s batterijen zullen alvast weer opgeladen zijn!

En nu is het tijd voor een cava, want hey, somewhere in the world it is aperotime… Cheers!