4839fi.jpg

Mama toont via cartoons het eenzame en moedeloze pad van vruchtbaarheidsproblemen

28/12/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

De Amerikaanse Alison Wong weet uit ondervinding hoe eenzaam infertiliteit kan aanvoelen, en hoe groot de kwelling kan zijn. Ze raakte zelf maar niet zwanger van een tweede kindje en kreeg verschillende miskramen te verwerken. Ze besloot haar pijn om te vormen tot kunst, en maakte cartoons van haar jarenlange pogingen voor een tweede kindje.

“Ik wilde aantonen hoe moedeloos en geïsoleerd je je voelt wanneer zwanger worden niet van een leien dakje loopt. Het is hard om toe te geven en te accepteren dat je vruchtbaarheidsproblemen hebt. Er komt veel schuldgevoel bij kijken, veel kwaadheid op je eigen lijf. Het is een bitterharde strijd met zoveel onzekerheid, stress, medicatie, … Mensen die dat nooit moeten ondergaan, zullen nooit echt begrijpen hoe het voelt.”

Wong hoopt met haar cartoons wat troost te kunnen bieden aan andere vrouwen die dit proces moeten ondergaan. “Ik hoop dat ze inzien dat hun verborgen strijd niet zo verborgen is als ze denken. Er zijn zoveel vrouwen die maand na maand verbeten blijven vechten voor hun droom.”

cartoon

Bron: The Huffington Post