4638fi.jpg

Mama toont de liefde tussen kinderen en grootouders via prachtige foto’s

17/03/2020

Fotografe Ivette Ivens maakte een prachtige fotoserie waarin ze focust op de band tussen kinderen en hun grootouders. De serie kreeg de naam ‘Generations’ mee, en bestaat uit foto’s van haar zonen, de vijfjarige Kevin en de tweejarige Dilan, en haar ouders Romualdas en Jadvyga. De fotografe verhuisde zelf vanuit Litouwen naar de VS en verdeelt haar tijd daar tussen Hawaii en Chicago. Haar ouders wonen nog steeds in Litouwen, en komen hun kleinkinderen een keer per jaar opzoeken.

Opa en kleinzoon

Echte momenten

Telkens haar ouders in het land zijn, zijn haar kinderen zo enthousiast dat ze lijken te vergeten dat zij en haar man ook nog bestaan. Maar net dat geeft haar de mogelijkheid om heel wat échte momenten op beeld vast te leggen. Het resultaat is dan ook een reeks prachtige portretten waar de liefde vanaf spat.

Grootouders met kleinkinderen

“De foto’s werden niet in scène gezet, en tonen pure en eerlijke beelden. Kinderen en grootouders poseren niet, ze liggen niet wakker van welke kleren ze dragen, en ze proberen niet om er op hun paasbest uit te zien. Als ik een fotoshoot doe met ouders en hun kinderen, dan gebeurt het vaak dat de mama  naar de kapper gaat of zich laat opmaken, dat ze de outfits op elkaar afstemt etc. De foto’s zijn dan nog altijd mooi, maar het is geen weerspiegeling van een écht moment dat uit het leven gegrepen is,” vertelt Ivens.

Oma, opa en kleinzoon

Fantastische band

De foto’s voor de serie ‘Generation’ werden op drie maanden tijd genomen. Ivens, die momenteel werkt aan een tweede uitgave van haar populaire boek ‘Breastfeeding Goddesses’ vindt het fantastisch dat haar ouders haar kinderen kunnen zien in hun eigen omgeving. Bovendien merkt ze dat zij echt een invloed hebben op haar gezin.

Grootvader en kleinzoon

De kinderen zien hun grootouders weliswaar niet zo vaak, maar toch is Ivens dankbaar voor hun tijd samen, en voor wat ze haar zonen bijbrengen. “Ze leren hen dingen die ze nooit uit een boek kunnen leren, en alhoewel ze nog jong zijn, denk ik toch dat ze die dingen intuïtief bedrijpen.”

Grootouders met kleinkinderen

Haar favoriete foto uit de serie is een foto waarop haar kinderen samen in bed liggen te slapen met haar ouders. “Dat was zo’n eerlijk en rustig moment, ik was echt blij dat ik mijn fototoestel bij me had!”

Grootouders met kleinkinderen slapen

Bron: The Huffington Post

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes