4052fi.jpg

Mooi toch: muziektherapeute maakt liedjes van de hartslag van zieke kinderen

8/08/2016

Met een ziek kind in het ziekenhuis verblijven is zwaar voor de hele familie. De Amerikaanse muziektherapeute Bridget Savo probeert op haar eigen manier verlichting en troost te brengen. Ze speelt liedjes voor zieke kinderen, musiceert samen met hen en neemt ook de hartslag op van zieke baby's en soms ook van oudere kinderen die strijden tegen kanker. Van die hartslag maakt ze een liedje, meestal op basis van een lievelingsnummer van de ouders.

Zoals bij de video onderaan, waarbij de hartslag van baby Levi met een spierziekte werd gemonteerd op Carolina van Eric Church. 

"Ik pas de hartslag niet aan aan de muziek, maar de muziek aan de hartslag. Op die manier creeër ik een unieke herinnering voor de ouders." Het is een manier om de hartslag te doen voortleven, ongeacht wat er gebeurt met het kind. Sommige ouders luisteren er af en toe naar, andere dagelijks. 

Het is niet enkel voor baby's. Tijdens een radioprogramma vertelt ze over een 10-jarige jongen en zijn hopeloze strijd tegen kanker. Hij liet zo'n liedje maken op basis van zijn hartslag en het nummer Best Day of My Life, een project waarbij hij nog aan kon bijdragen. Hij koos het liedje zelf, omdat het hem levendig en energiek deed voelen, iets wat hij niet vaak heeft meegemaakt in zijn korte leven en zijn lange strijd in het ziekenhuis. Zo wilde hij een herinnering maken voor zijn familie. 

Tot nu toe heeft Bridget Savo 60 tot 70 opnames en liedjes gemaakt tijdens haar eerste jaar in het Helen DeVos Kinderziekenhuis in Grand Rapids. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes