5124fi.jpg

Onderzoek: kennen jullie leuke tips voor single moms om op vakantie te gaan?

19/01/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Een gastmama is vorig jaar gescheiden, na een lange periode twijfel. Nu is ze klaar voor haar nieuwe leven en meer zelfs: voor nieuwe plannen. Zoals een vakantie dit jaar met haar 5-jarig zoontje. Maar hoe? Met wie? Met welke organisatie? Hebben jullie tips? Haar verhaal!

Vakantie voor een single mama?

Ik lees vaak jullie verhalen van anonieme gastmama's die in hetzelfde schuitje zitten. Over hoe ze hebben gevochten voor hun relatie, over de twijfels om weg te gaan bij hun partner, over hoe pijnlijk de uiteindelijke beslissing was, en over 'the life after'. Dit heeft me in die donkere periodes vaak laten inzien dat ik echt niet de enige ben die dit doormaakt.
 
Onlangs nog las ik het verhaal van een mama die twijfelde om weg te gaan. Ik kan enkel zeggen: doen! Als je geen uitweg meer ziet en alles geprobeerd hebt, is het echt wel de beste oplossing. Het was niet gemakkelijk, en het vergt veel energie. Maar - een jaar later - begin ik die energie met mondjesmaat terug te vinden. Ik krijg terug zin om een boek te lezen. Ik krijg terug zin om iets te ondernemen. En ik ben (bijna) terug de mama die ik wil zijn: gelukkig(er), lief, speels, en vooral: goedgezind.
 
Mijn doelen voor 2018? Helemaal de mama terug worden die ik wil zijn én op vakantie gaan. Ik heb jarenlang 'geen' zomervakantie gehad. Mijn ex-man ging niet graag op vakantie waardoor we bijna elke vakantie thuis doorbrachten. Ik ben echter een avonturier en verken graag de wereld. Maar dan slaat de twijfel toe... Kies ik voor een dichtbij-vakantie? Een appartementje of  met de tent? Of een all-in in een warm land? Welke optie ik ook kies: het is enkel mij en hem. Overdag vind hij misschien wel een speelvriendje, maar 's avonds zit ik alleen op het appartement of de hotelkamer. Dan kan ik misschien beter thuis blijven waar ik me 's avonds kan omringen met vrienden?
 
Daarom ben ik beginnen kijken naar groepsreizen. En zo kwam ik bij reizen voor alleenstaande ouders uit. Samen met gelijkgezinden met kinderen op vakantie. Dat lijkt me wel wat. De avontuurlijke reizen zijn vaak pas vanaf de lagere school, maar er zijn ook dichtbij-vakanties. Maar is het effectief zo leuk als de websites laten uitschijnen?
 
Daarom durf ik deze vraag aan Mama Baas stellen: hebben jullie ervaring met dergelijke reisorganisaties? Of tips voor een eenoudervakantie met een vijfjarige? Of misschien is er wel iemand die met een mama en haar zoontje van (dan) 5 jaar op vakantie wil!? ;-)
 
Ja hoor, hoe dan ook: een vakantie dit jaar zal er komen!
 

Oproep: hebben jullie tips? Stuur maar door naar lore@mamabaas.com. We bundelen je tips en proberen het in een artikel te gieten! Hopelijk kunnen we zo veel single mama's/papa's out there inspireren!