7471fi.jpg

Op stap met de kinderwagen: herken je deze 7 ergernissen?

26/05/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

De lente geeft veel meer goesting om een wandelingetje te maken met de kinderwagen – tenminste als de zon uit haar kot komt. En als je een handige kinderwagen hebt! Niets zo frustrerend als wielen die de verkeerde richting op draaien of een kindertas die je nergens kwijt kan. Weten wij gelukkig raad mee.

Tot grote ergernis van de mama

Een greep uit jullie grootste zucht- en grolmomenten met een kinderwagen.

In elkaar steken duurt een eeuwigheid

Ongeduld is mijn tweede naam. En iets in elkaar steken … dat is niet mijn sterkste kant. Elke keer als we met de kinderwagen weggaan, sta ik thuis een halfuur te klungelen en te vloeken om dat ding in de koffer te krijgen. Waarom is die kinderwagen trouwens net te groot voor mijn koffer? En dan nog een halfuur foeteren om het weer in elkaar te krijgen. Noem me een bevestiging van het cliché, maar: aaargh, hoe komt het dat het altijd zo ingewikkeld is?

Mama Aagje

 

Dat eindeloze gesukkel bij het manoeuvreren

De stad en een kinderwagen? Die 2 zijn niet altijd even goed voor mekaar gemaakt. Stoepen, drempels ... liever niet. En dan zwijg ik nog van opstappen op de tram.

Mama Marjolein

 

Niet langs daar!

Mijn grootste kinderwagenergernis? Dat het ding op kiezelsteentjes of een iets minder effen weg constant zijn eigen zin doet. Ken je die kar in de supermarkt die dan plots naar de andere kant zwenkt, die wielen compleet loco? Jep, dat dus.

Mama Imke

 

Altijd bukken … auwch mijn rug!

Waarom zijn kinderwagens vaak zo laag, vraag ik me af. Elke keer als ik mijn peuter iets wil aangeven of iets wil zeggen, als hij me iets wil teruggeven … moet ik me bukken. Ik wil nu niet als een bejaarde klinken … maar jongens, dat is geen pretje voor mijn rug. Het is ook superonhandig als je ergens gaat zitten, een terrasje doet bijvoorbeeld, en je telkens omlaag moet duiken naar je kindje.

Mama Sarah

 

Stoppen en rondgaan

Heerlijk ontspannend zo’n wandelingtje. Eentje waarbij ik om de 10 meter moet stoppen om rond de kinderwagen te gaan, het tutje goed te steken of een knuffel op te rapen. Ken je het? Als mijn 1-jarige lawaaimaker gewoon naar mij zou kijken en alles binnen handbereik zou zijn hé. Ah, dan zou ik ook zien als dat T-shirtje weer vol babykwijl hangt. Kwestie van stijlvol te blijven voor andere wandelaars, haha.

Mama Virginie

 

Waar blijf ik met mijn spullen?

Op stap gaan met je baby, dat doe je nooit zonder een voorraad reserverkleertjes, melk, luiers, tutjes, zonnecrème, vochtige doekjes, enzovoort. Een halve verhuis zeg maar. Aangezien ik echt geen zin heb om als een muilezel mijn kinderwagen voort te duwen, is extra opbergruimte eraan toch een pluspunt! Ook als je tussendoor een snelle boodschap wil opbergen.

Mama Karo

 

Heb je me gezien?

Als ik thuiskom van het werk, geniet ik graag van een wandelingetje met mijn kleine meid. In de zomer was dat geen probleem, want dan bleef het lang licht. Maar eens de herfst eraankwam, vond ik het behoorlijk gevaarlijk als we op weg waren. Ondanks mijn fluohesje. Wat fluo of reflectie zou niet misstaan op de kinderwagen.

Mama Lene

Op stap met peuter in de kinderwagen

Vlot op wandel met Stokke®

Op stap met een kinderwagen zonder geklungel, zonder gewrik, zonder horten en stoten? Yes, please! Wel, dan hebben we een gouden tip.

Voor wie nog op zoek is naar een exemplaar is dit echt een aanrader: de kinderwagen Xplory® X. Stokke® heeft namelijk een gloednieuw model van de iconische Xplory® X uit. En dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt op wielen: veiligheid en comfort, in 5 verschillende kleuren. 

 

Mama Baas Paulien ging wandelen met Millie in de XPlory X

Voor de foeterende mama’s met of zonder 2 linkerhanden: het onderstel klap je in 1 beweging in – jaja, je leest het goed: 1. En de kinderwagen is makkelijk op te bergen en mee te nemen dankzij een handige dubbele vouwfunctie. Dus hop, de auto in en richting het bos. 

Het allereerste wat opvalt, is dat mijn kleine meid lekker hoog zit. Gedaan met het nodeloos bukken, als ik een met haar wil tetteren. En vallen haar oogjes toe - please, want vannacht was geen winner - dan verander ik de stand gewoon. Er zijn 3 standen voor elk moment: slapen, rustig genieten en actief beleven.

Superhandig trouwens: je kan het zitje ook verstellen in de hoogte. Perfect voor onze stop straks aan dat terrasje aan de ingang ban het bos, straks op het einde van deze wandeling. Zo'n koffietje in met de zon op mjin snoet, dat heb ik echt nodig! Of 2 koffietjes, met de nacht die geen winner was, remember?  Oh, en ook de handgreep is makkelijk verstelbaar in hoogte en hoek. Hoef ik niet altijd zo hoog te grijpen als mijn man eens gaan wandelen is met onze schattebol. 

Momenteel vind ik het superfijn en ook wat geruststellender dat Millie naar mij kijkt tijdens het wandelen. Maar het zitje heeft twee kijkrichtingen. Eens ze dus wat ouder is, kan ik het omdraaien, zodat ze naar voren kijkt. Hallo wereld! Wisselen is kinderspel – pun intended.

Maar de grootste troef en opluchting van deze kinderwagen: gedaan met het stuntelen met een exemplaar die alle kanten opgaat, behalve degene die jij in gedachten hebt. Mijn stuurmanskunsten worden plots tiptop, want de voorwielen draaien 360° graden. Manoeuvreren? Laat maar komen, wordt een makkie vanaf nu. Extra handigheidje: je kan ook een kant van de wielen inklappen, waardoor de kinderwagen op twee wielen staat. Veel eenvoudiger om er het openbaar vervoer mee te nemen. En dat is weer een pluspunt voor een mama die al eens graag een shopke doet in de stad :-). Wat dat laatste betreft: hoera ook voor de handige, uitneembare tas met handgreep. Hoe meer opbergruimte, hoe beter!

Wij doen vandaag een toertje in het bos, met een verhard pad. Maar wandelen met deze beauty - dochter en kinderwagen - kan overal. De wielen van de Xplory® X zijn echt geschikt voor zowel (verharde) bospaden en grasvlaktes als stadsroutes. Zelfs 's avonds tijdens de schemer - misschien goed om nog een frisse neus te halen voor een beter nacht? - is het perfect veilig. Want dankzij een 360° reflecterende rits ziet iedereen je komen, altijd.

Ik ben fan. Eerlijk waar. Klaar voor al die heerlijke zomerwandelingen. 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Stokke. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes