7502fi.jpg

Overspannen en uitgeblust? Bachbloesems zorgen voor een natuurlijk duwtje in de rug

21/06/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Als jonge mama of papa is het niet altijd gemakkelijk om alle ballen in de lucht te houden. Het leven raast maar voorbij, en de balans tussen werk, gezin en jezelf is soms moeilijk te vinden. Het is dus niet abnormaal dat veel mensen zich overbelast en uitgeput voelen. Dat kan zich uiten door hartkloppingen, stress, tranen die altijd op de loer liggen, frustraties, een gebrek aan concentratie … Bachbloesems kunnen helpen om deze problemen aan te pakken.

Voor veel ouders klinkt het wellicht herkenbaar: er razen voortdurend allerlei gedachten door je hoofd en je to do-lijstje puilt uit van de taakjes die je nog moet doen. De laatste weken voor de grote vakantie is bijvoorbeeld zo'n periode waarbij je 101 dingetjes moet proberen te onthouden. 'Niet vergeten een afscheidscadeautje te kopen voor de juf.' 'Juist, morgen gaan ze op uitstap met de klas ... Wat moest er ook alweer allemaal in hun rugzak?' 'Is de opvang geregeld voor de weken waarin ik moet werken? En wanneer stond nu ook alweer wat op het programma?' En zo begin je al doodvermoeid aan de vakantie. 

Het 'managen' van een gezin is bijna een job op zich ... En daar komt dan nog je werk bij, het huishouden, je wil liefst nog wat tijd voor jezelf, maar ook voor je partner, en als het even kan een sociaal leven. Dat zijn wel héél veel ballen om in de lucht te houden. Niet onlogisch dus als je je oververmoeid voelt. Maar als je je al weken of zelfs maanden vermoeid en lusteloos voelt en je nergens energie voor lijkt te hebben, dan is het tijd om aan de alarmbel te trekken en in te grijpen. Met wat hulp van Bachbloesems kan je terug fris en gezond in het leven staan. 

Energie

Er zijn altijd zoveel dingen te doen, en er komen steeds nieuwe dingen bij, waardoor je nooit hélemaal bijbeent. En dus loop je altijd wat achter, maar vooral: lopen je batterijen steeds leger. De hele dag door verbruiken we energie en vullen we die opnieuw aan. Maar als er voortdurend dingen op je pad komen die meer energie kosten dan je kan aanvullen, kan dat leiden tot een burn-out. 

Energie opdoen is dus heel belangrijk. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kan weliswaar korstondig wat extra energie krijgen door koffie of een energiedrankje te drinken, of je kan er even weer tegenaan door wat te rusten. Maar waar het echt op aan komt, is te achterhalen wat voor jou energie vreet en wat jou net energie geeft. We zijn vaak zo gericht op al het 'moeten', dat we de dingen die ons energie en voldoening geven helemaal uit het oog verliezen. 

Bachbloesems zijn daarbij een natuurlijk steuntje in de rug. Ze helpen bij het herstellen van vermoeidheid en het verminderen van stress, zodat je fit en ontspannen in verlof kan gaan. 

Loslaten

Niet alleen een gebrek aan energie, maar ook het voortdurend over je grenzen gaan kan ervoor zorgen dat je helemaal uitgeblust raakt. Zeker als je perfectionistisch ingesteld bent, de lat hoog legt voor jezelf en je werk of huishouden niet kan loslaten, kan dat tot problemen leiden. Rust negeren en altijd maar blijven doorgaan is nufest. 

Natuurlijk mag je je 100% inspannen, maar laat de verwachting los dat je een perfect resultaat moet behalen. Loslaten is echt een sleutelbegrip. Leren nee zeggen, mild zijn voor jezelf als je een fout maakt, rust durven nemen ... zorgen ervoor dat je niet over je grenzen heen gaat. 

Maar als dat perfectionisme ingebakken zit in jezelf, dan is het niet zo evident om dat los te laten. Bachbloesems kunnen helpen om je bewust te worden van je perfectionistische gedachten zodat je eraan kan werken, om je fouten te aanvaarden en milder te zijn voor jezelf. 

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Sindsdien werden ze al door miljoenen mensen (volwassenen én kinderen) gebruikt.

Dr. Bach ontdekte en ontwikkelde 38 remedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. De bloesemremedies hebben een natuurlijk oorsprong en kunnen zowel voor mens als voor dier worden gebruikt. Ze kunnen je helpen om negatieve gevoelens te overwinnen, want een gezonde emotionele toestand draagt bij aan een gezond  lichaam.

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Bachbloesems bij oververmoeidheid

De keuze van Bachbloesems hangt af van je persoonlijke klachten en de mate waarin jij je klachten ervaart. Een mix wordt altijd op maat samengesteld specifiek voor jouw situatie. Je kiest het type mix dat het best overeenkomt met jouw klachten en krijgt daarna een aantal vragen zodat de perfecte mix voor jou kan worden samengesteld. 

Deze Bachmix wordt individueel samengesteld voor mensen die (bijna) overspannen zijn en te kampen hebben met de volgende symptomen: 

 • Alles is te veel
 • Geen energie, weinig motivatie
 • Overspannen, oververmoeid, uitgeput, opgebrand, overbelast
 • Snel geëmotioneerd, boos en of verdrietig
 • Fysieke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, schouder- of nekklachten
 • Concentratieproblemen, vergeetachtig
 • Angstig, onrustig
 • Weinig contacten met anderen

De mix kan helpen voor

 • Ontspanning en rust in je hoofd
 • Energie, vitaliteit en positief gestemd
 • Draagt bij aan een gezond herstel

Bachbloesems zijn overigens 100% natuurlijk en allergenenvrij. 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes