6575fi.jpg

Schoonheid in tijden van Corona

17/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Gisteren voelde ik me mislukt. Mislukt als mama en als leerkracht. Mijn zoontje dat zo flink als hij maar zijn kon probeerde me één volledige minuut geen vragen te stellen over farao’s, dinosaurussen, ontdekkingsreizigers en uitvinders. Luisterverhaaltjes die zijn honger niet konden stillen en speelgoed waarmee het maar heel eenzaam spelen was.  Op van de stress en met een schuldgevoel van jewelste probeerde ik te balanceren tussen mijn hart en mijn hart. Want ik zie ze allebei graag: mijn kind én mijn leerlingen. 

Ik kon mijn zoontje bezighouden met mijn lesvoorbereiding over klankgedichten. Paul Van Ostaijen en Jan Hanlo hebben geen geheimen meer voor hem. Hij knutselde met woorden en klanken en giechelde met z’n eigen spitsvondige rijmelarij. 

Homoniemen, synoniemen, antoniemen, hij analyseerde het allemaal maar toen de samengestelde zinnen en het werkwoordelijk gezegde aan de beurt waren haakte hij af. 

M’n bijna vierjarige enthousiasteling wil meer gedichten, meer verhaaltjes en meer gezelligheid. 

Hoe mensen dat doen, thuiswerken? Ik heb geen idee, ik kan het niet. 

Ik heb het geluk om constant omringd te worden door creatieve mensen met enorm veel talent. Talent dat nu in quarantaine zit terwijl thuiswerkers dat talent net zo hard nodig hebben wanneer ze moeten multitasken met een kind dat hunkert naar mooie woorden. 

Acteurs die een kinderverhaal voorlezen, dichters die een gedicht brengen, muzikanten die nummers spelen en liedjes zingen, dansers die de ziel uit hun hart dansen. Wat zou het mooi zijn moesten we dat alles kunnen delen met elkaar en moesten ook ouders, kinderen, grootouders en jongeren hun versie van schoonheid online zetten.

Momenten creëren voor thuiswerkers zodat ze hun werk kunnen doen zonder het gevoel te hebben tekort te moeten schieten, om nadien weer met hun volle aandacht bij hun kindjes te kunnen zijn. 

Enkele minuten waarin ze gerust zijn dat ook hun eigen kinderen met iets zinvol bezig zijn. 

SCHOONHEID in tijden van Corona …

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes