4998fi.jpg

Slim boodschappen doen (ideaal voor drukbezette mama’s)

9/11/2017

Als ik eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik niet echt een huishoudelijk wonder ben. (Op dit punt zou mijn wederhelft waarschijnlijk al met opgetrokken wenkbrauw vragen of ik echt serieus ben, ahum, zegt genoeg zeker?). De was en de plas, dat doe ik alleen maar omdat het moet, maar de nieuwe tante Kaat of Sien en Maria ga ik nooit worden. Ook boodschappen doen is niet mijn favoriete bezigheid. Want ofwel moet ik er mijn middagpauze voor opofferen, ofwel moet ik twee kindertjes meesleuren, en meestal zouden die op dat moment veel liever iets anders doen (lees: het is niet altijd een cadeau om met die monstertjes de supermarkt onveilig te maken).

Anderzijds doe ik wel een poging om het huishouden op rolletjes te laten lopen. Yep, aan goede intenties ontbreekt het mij alleszins niet! Zo probeer ik wekelijks een weekmenu op te stellen. De ervaring leert me namelijk dat we anders veel sneller onze toevlucht nemen tot frietjes, pizza en andere brol, omdat we geen fut meer hebben om nog een creatief gerecht op tafel te toveren. Dankzij ons weekmenu eten we niet alleen gezonder, we kunnen ook meteen boodschappen doen voor de hele week. Je ziet het, efficiëntie ten top ten huize van, oftewel toch al één dingetje in het huishouden dat min of meer op rolletjes loopt ;-). Collect&Go is dan trouwens de geknipte oplossing, en wel om deze tien redenen:

10 redenen waarom Collect&Go het leven gemakkelijker maakt

 1. Ik verlies er geen tijd mee. Na het werk snel even passeren aan een Collect&Go-afhaalpunt, alles inladen en hup weer naar huis. Ik hoef niet aan te schuiven aan de kassa en moet niet drie keer terug door alle rayons lopen omdat ik merk dat ik nog bananen was vergeten. Efficiënter kan haast niet!
 2. Ik kan boodschappen doen wanneer het mij uitkomt. Ik plaats mijn bestelling wanneer ik daar zin en tijd voor heb (in mijn pyjama vanuit mijn luie zetel? Check!), en ga alles afhalen wanneer het mij past. Is je baby op je buik in slaap gevallen? Het ideale moment om via de laptop of zelfs op je gsm met de app je boodschappen te bestellen!
 3. Ik kan in alle rust mijn boodschappen doen, zonder ergernissen. Geen zeurende kindertjes die letterlijk een blok aan mijn been zijn in de winkel. Zen!
 4. Ik hoeft niet te sleuren. Ik moet geen zware dingen vanop het bovenste rek pakken, of met een loodzware kar door de supermarkt navigeren tot ik er okselvijvers aan overhoud. Het enige wat ik moet doen, is de bakken in mijn auto zetten, en dat lukt nog net ;-).  En als je hoogzwanger bent, doen ze dat met een beetje geluk zelfs voor jou.
 5. Ik loop niet het risico mijn boodschappenlijstje weer eens thuis te vergeten. Je kent dat wel, in een poging efficiënt te zijn, maak ik dan een professioneel lijstje op, dat ik vervolgens even professioneel weer op de keukentafel vergeet. Geen probleem, bij Collect&Go kan ik meteen mijn voorraadkast checken en zien welke producten ik al dan niet moet bestellen. Superhandig!
 6. Ik kan een persoonlijke boodschappenlijst opslaan op de site. Zo zie ik in een oogopslag mijn favoriete producten staan, en kan ik in een wip de dingen bestellen die ik vaak nodig heb.
 7. Ik krijg soms gratis producten om te testen. Toegegeven, als ik mijn boodschappen via Collect&Go bestel, dan mis ik de proevertjes in de Colruyt (geef maar toe, als je aan de chips passeert dan graai je wellicht ook snel een handje mee!), maar dat wordt helemaal goedgemaakt door de staaltjes die ik regelmatig tussen mijn bestelling terugvind. Altijd leuk!
 8. Ik word niet verleid door impulsaankopen.  Iedereen weet dat je eigenlijk niet mag gaan winkelen als je honger hebt, maar toch zondig ik weleens tegen deze regel (wie niet?). En dan zie ik allemaal heerlijke dingen staan die onvermijdelijk ook in mijn kar belanden. Maar dat vermijd ik dus bij Collect&Go, want ik houd me automatisch perfect aan mijn boodschappenlijstje en aan wat ik écht nodig hebt.
 9. Waardoor Collect&Go perfect is om mijn budget te beheren. Ik heb een duidelijk overzicht van wat ik allemaal bestel en de kostprijs ervan, en ik laat me niet verleiden om dingen te kopen die ik niet nodig heb. Plus, als ik goed uitkijk vind ik regelmatig een aanbieding waarbij ik de servicekost gratis krijg. Collect&Go garandeert online de laagste prijzen, weet je wel!
 10. Collect&Go is ook ideaal voor tijdens de feestdagen of wanneer ik op weekend ga. Het zweet breekt mij al uit als ik denk aan de overvolle parking en supermarkt, de winkelkarren die overal de weg versperren en de ellenlange rijen voor de kassa rond de feestdagen. En ik word dus lichtjes euforisch als ik dan gewoon mijn bestelling moet gaan afhalen.
  En als we op weekend gaan en de auto volgeladen zit (volksverhuizing, anyone?), dan is het superhandig om alvast een bestelling te plaatsen bij een Collect&Go-afhaalpunt in de buurt van waar we naartoe gaan. Da’s meer plaats om gerief mee te sleuren dat we eigenlijk toch niet nodig hebben ;-).

Je ziet het, eigenlijk ben ik gewoon de queen van het huishouden, efficiëntie ten top!

 

* Deze blog kwam in stand in samenwerking met Collect&Go. Meer info over ons advertentiebeleid vind jehier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes