5026fi.jpg

Steun het Berrefonds dat ouders ondersteunt die een kindje verloren door te bieden op veiling!

21/11/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

We kregen onlangs een superlieve vraag binnen van Christine, de oprichtster van Berrefonds vzw, of we niet iets wilden weggeven voor de veiling die ze organiseerden naar aanleiding van de Warmste Week. Met de opbrengst ondersteunt het Berrefonds ouders die een kindje verloren. Een heel erg mooi en broodnodig goed doel dat wij graag in de verf zetten en mee ondersteunen. 

boeken mama baas

Over het Berrefonds

Naar aanleiding van de Warmste Week organiseert het Berrefonds een echte veiling. Het Berrefonds werd opgericht door Christine Vandenhole, vroedvrouw, die haar eerste zoontje Berre* verloor in 2007 tien weken na zijn geboorte... 

En plots kregen woorden als mama, papa, gezin en ouderschap een heel andere betekenis. Christine en Wouter beseften hoe belangrijk tastbare herinneringen worden wanneer het ondenkbare je overkomt. Ze hadden dingen nodig om het korte leven van hun lieve zoontje te bevestigen. Dingen om vast te houden, te betasten, te knuffelen, te koesteren.   

Als vroedvrouw zag Christine na het verlies van Berre* plots haarscherp een enorme leemte op de werkvloer. Het ondersteunen en begeleiden van ouders bij het verlies van hun kindje kon en moest beter. Ze ging met enkele collega’s rond de tafel zitten en tekende de eerste versie van de herinneringsdoos uit.

Na enkele maanden brainstormen, naaien en breien werd het hele project langzaam concreter. In februari 2009, bij de geboorte van hun tweede zoontje, werd ook het Berrefonds opgericht. Voor Wouter en Christine dit keer geen babyuitzet als geboortecadeau maar giften om iets tastbaars te schenken aan ouders die met lege handen naar huis gaan.

Op die manier heeft de kleine Berre* in zijn korte leven heldendaden verricht. Dankzij het naar hem genoemde fonds krijgen ouders die ook een kindje verliezen meer omkadering, meer warmte, meer troost en steun.

Herinneringsdozen + Koesterkoffers

Intussen werkt het fonds samen met 26 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en levert het herinneringsdozen af.

Maar omdat Christine ook veel vraag kreeg naar een gelijkaardig initiatief voor ouders die een opgroeiend kind moesten afstaan, kwam er iets bij: de Koesterkoffer. Daar waar de herinneringsdozen specifiek gericht zijn op het verlies van een baby, is de koesterkoffer aangepast voor het verlies van een kind tussen 0 tot 12 jaar. Momenteel worden de koffers gebruikt in een pilootproject samen met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en enkele begrafenisondernemers. De komende maanden werken ze aan de verdere uitrol van de Koesterkoffer over heel Vlaanderen om zoveel mogelijk ouders te kunnen ondersteunen. Uiteraard zullen ze op vraag van individuele ouders en hun omgeving altijd een Koesterkoffer bezorgen. 

De koffer bevat een aantal items die de ouders kunnen gebruiken om enkele laatste tastbare herinneringen aan hun kind vast te leggen. Zo is er silicone om een vingerafdruk te nemen, een canvas voor een hand-of voetafdruk, een buisje voor een haarlokje of koesterbandjes om het gezin te verbinden met elkaar.

Veiling

Met de opbrengst van de veiling kan het Berrefonds dus veel ouders ondersteunen die een kindje verloren zijn. Dit door hen kosteloos een herinneringsdoos (bij verlies van een baby) of een koesterkoffer (bij verlies van een kind tot 12 jaar) te schenken.
Neem zeker eens een kijkje op de website www.berrefonds.be en op de veilingsite www.littlestarsbenefiet.be. Mama Baas schenkt twee boeken weg: Mama Worden en Ik word mama. Hopelijk bieden jullie ook mee zodat deze vzw haar prachtige werk kan verderzetten!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes