Tijd is kostbaar: tomaten-paprikasoep met kokosmelk dankzij de soupmaker

  • door Gastmama

Ik bevind me sinds kort in een tijdelijke ‘single’ status, want mijn lief is enkele weken weg voor zijn werk en dat brengt de überplanner in mij naar boven! Dat is niet de eerste keer en het zal ook zeker niet de laatste zijn, we zijn soms zelfs alle twee op hetzelfde moment weg en we moeten dus al eens creatief zijn (dank u, vangnet!).

Een fantastische ontdekking

Als er één ding is waar we allemaal een tekort aan hebben, is het wel tijd. Ook ik nu. Ik heb een zoontje van anderhalf, een voltijdse job in het Brusselse, een huis dat stilletjes aan vuil wordt - en dan is mijn standaard al serieus gedaald ;-) - en ga zo maar door!

Daarom wil ik graag een recente ontdekking delen met de mommy community. Niet alleen omdat ik er massa's tijd mee win, maar omdat het nog verdomd lekker en gezond is ook! Mijn ontdekking heet, weinig origineel, de soupmaker!

Soupmaker, huh?

Ik hoor menig vrouwmens nu zeggen "Huh? Waar komt die nu mee af?” Wel, ik kan dus niet anders dan er een stukje over schrijven, want ik ben fan.

De soupmaker dus! Het doet inderdaad wat het zegt: soep maken. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook smoothies mee maken, of compote. Tot nu toe heb ik me alleen nog maar aan soep gewaagd, maar die rabarbermoes komt er zeker van, deze zomer. Ik maak nu dus soep in 20 minuten, ja, je leest het goed, 20 mi-nu-ten! Als dat geen tijdswinst is, dan weet ik het ook niet meer.

Het spul ziet eruit als een grote waterkoker en je vindt ze al voor de redelijke prijs van 50 euro.

Recepten? Check Facebook, just saying!

Ja maar, is dat dan wel lekker?

Wel, ik heb geen sterren (tenzij mijn zoon die tekent voor mij) en geen uitgesproken culinaire achtergrond (dixit mijn lief), maar ik vind ze zeer lekker. De binding (aha!) is oké, er zitten geen stukjes in (kan ook wel, als je dat zou willen), alle smaken blijven goed bewaard…

Het is gewoon lekkere soep, voor heel het gezin, ook mijn zoon eet mee! Je kunt het 's avonds klaarmaken en meenemen naar het werk, of snel klaarmaken in het weekend, et voilà!

En hoe werkt het?

Het principe is heel simpel: je snijdt alle ingrediënten en doet ze in de soupmaker, je voegt bouillon toe (of water en een blokje), je zet het apparaat aan en hoppa!

Je hebt zo, afhankelijk van de hoeveelheid vocht, tot ongeveer anderhalve liter soep in een knopomdraai ;-) Wat niet te veel en niet te weinig is. Want zeg nu zelf, wie zit er niet regelmatig, na het maken van een grote pan soep, met restjes? Die verdwijnen dan in de vriezer. En zoals mijn lief altijd zegt, de vriezer is geen teletijdmachine om die soep dan maaaaaaaaaanden later boven te halen en nog eens te eten.

Enfin, ik geef meteen even een goed receptje mee: voor de liefhebbers die al een soupmaker hebben en voor de sceptici om hen misschien wel te overtuigen.

Aan de slag!

Tomaten-paprikasoep met kokosmelk

Ingrediënten:

1 bik gepelde tomaten

1 ui, grof gesneden

1 paprika of rode peper, gesneden

20 g gember (vers of poeder)

100 ml kokosmelk

zout en peper

verse koriander (optioneel)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve de koriander in de soupmaker. Vul aan met water tot aan de aangegeven hoogte (min of max, zoals gewenst). De soep is klaar na 20 minuten!

Smakelijk!

Gastmama Dasja

Soupmaker, watte?

Een paar voorbeeldjes van zo'n soupmaker vind je hieronder!