Uitgetest: de ‘Snoozzz’

Vaak rollen baby’s ’s nachts vanzelf op hun buik en geraken ze niet meer terug op hun rug, met alle frustratie – en korte nachten voor zowel ouder als kind – als gevolg. Ik weet er alles van, en daarom probeerde ik bij Fien (nu 5) de Snoozzz uit, dat, volgens een aantal collega’s, het rolprobleem zou aanpakken.

Kleine baby’s slapen volgens Kind & Gezin het best op hun rug. Maar vaak rollen baby’s ’s nachts vanzelf op hun buik en geraken ze niet meer terug op hun rug, met alle frustratie – en korte nachten voor zowel ouder als kind – als gevolg. Ik weet er alles van, en daarom probeerde ik bij Fien (nu 5) de Snoozzz uit, dat, volgens een aantal collega’s, het rolprobleem zou aanpakken.

Hoe werkt het?

Een ‘Snoozzz’ is een soort wikkel die je rond de matras bevestigt, waardoor je kindje wel nog op de zij kan rollen, maar niet meer op de buik. In het pakket vind je het volgende: matraswikkel van 240 cm lang + babywikkel (0-4 maanden) + kinderwikkel (0-36 maanden)

 •             Veilig en comfortabel
 •             Geschikt voor wieg, ledikant en éénpersoonsbed
 •             Maakt reisbedje overbodig. Ook ideaal voor op de boot
 •             Bijzonder geschikt voor refluxbaby’s
 •             Wasmachine wasbaar 60 graden, drogen in de droogtrommel
 •             Ook te gebruiken met slaapzak of bakerdoek
 •             100% katoen

Waarom een Snoozzz gebruiken?

 1. Omdat je kindje op zijn/haar buik rolt en niet meer terug geraakt. Volgens Kind en Gezin slapen baby’s het best op de rug. Buikslapers zouden een verhoogde kans op wiegendood hebben. Je kunt natuurlijk niet de hele nacht in de gaten houden of je kindje op zijn rug dan wel op zijn buik slaapt. Zo’n Snoozzz kan daarbij helpen. Ook interessant als je baby aan het leren rollen is, ’s nachts niet meer terug geraakt en bijgevolg zijn of haar keel openzet! En dat het liefst een aantal keer per nacht.
   
 2. Omdat je hem/haar regelmatig onder de lakens terugvindt (volledig onder) of misschien gewoonweg naast in plaats van in het bed. Met een Snoozzz is het gedaan met nachtelijke bedescapades!

 

Wel of niet doen?

Fien was echt een hele slechte slaper als baby. Ze is nu bijna vijf, en eigenlijk zijn de nachten dat ze in één keer doorslaapt nog altijd schaars. Maar die eerste maanden … Amai mijn voeten! Het grootste probleem – naast het verliezen van haar fopspeen – leek dat Fien ‘s nachts telkens van haar rug op haar buik rolde maar, zeer tegen haar zin, niet meer terug kon draaien op haar rug. Het advies van de collega’s: de Snoozzz.

Mijn mening?

Ik denk wel dat zo’n Snoozzz een goede aankoop is als het ‘slaapprobleem’ veroorzaakt wordt door het rollen. Maar dat was uiteindelijk duidelijk niet het geval bij Fien. Twee nachten heeft ze doorgeslapen. Nacht 3 had ze haar gebruikelijke routine weer stevig te pakken: 4 tot 5 nachtelijke interventies. Na twee weken nachtbrakerij besloot ik de Snoozz te verwijderen. Je weet nooit. En jawel, mevrouw sliep als een roosje. Althans voor enkele nachten.

Alle info over de Snoozzz vind je hier op de website van Snoozzz.