5508fi.jpg

Uitgetest: de Disney-lijn van Toet Toet

11/10/2018

Je kent ze vast wel, de vrolijke autootjes van Toet Toet. Bij ons zijn ze in elk geval een grote hit. Onze oudste kreeg de welbekende garage voor zijn eerste verjaardag, en ondertussen bouwt de jongste enthousiast verder aan de collectie die hij erfde van zijn grote broer. En laat die jongste nu ook grote fan zijn van Mickey Mouse & co. Dat Toet Toet nu in zee gaat met de Disney-figuurtjes werd hier dan ook op een big smile onthaald. Of we de nieuwe stuks wilden uittesten? Reken maar van yes!

We hebben hier al een vrij uitgebreide collectie staan van Toet Toet. Hoe dat komt? Enerzijds hebben mijn zonen dat altijd superleuk speelgoed gevonden, maar anderzijds is het ook wel een beetje mijn ‘schuld’. Ik vind het nu eenmaal fijner om te investeren in de uitbreiding van het speelgoed dat we al hebben staan, dan telkens weer nieuw ‘los’ speelgoed op de hoop te gooien. De voorbije jaren prijkte er dus regelmatig ‘Toet Toet’ (of een variant, de Vrolijke Vriendjes of Zoef Zoef dieren) op hun verjaardagsverlijstje of hun brief naar de Sint. Want geef nu toe, zo’n volledige stad is toch wel heel aanlokkelijk om mee te spelen?

Toet Toet

Toen we het treinstation van Mickey en het ijssalon van Minnie Mouse uit de doos haalden, konden mijn jongens bijna niet wachten om te beginnen spelen. Het ziet er dan ook heel aanlokkelijk uit allemaal, met al die vrolijke kleurtjes. Toen ze merkten dat de autootjes ook écht spreken met de Disney-stemmetjes (leve Mickey Mouse Clubhuis) kon de pret helemaal niet meer op.

Toet Toet

Voor de gelegenheid bouwden zoonlief en ik nog eens de hele ‘stad’ met alles wat we in huis hebben van Toet Toet. Dat deden we in zijn slaapkamer, en achteraf gezien was dat misschien niet echt slim van mij: zowel bij het slapengaan als bij het opstaan vraagt hij meteen of hij mag spelen. Oeps, daar gaat ons avondritueel / de ochtendrush… Niet goed bezig, moeder!

Het leuke aan de Toet Toets is dat het speelgoed jarenlang meegaat. Het is vooral gericht op peuters, maar mijn jongste is ondertussen vier en speelt er nog even enthousiast mee. Zelfs de oudste van zes leefde zich de voorbije dagen nog eens helemaal uit met Mickey en zijn vriendjes.

Toet Toet

Je kan er dan ook op verschillende manieren mee spelen. Het blijven natuurlijk autootjes om mee over de weg te racen, maar daarnaast speelt ook fantasie een grote rol. Mijn jongste is een echte speelvogel, en die verzint dus hele verhalen in zijn spel. Het ene moment speelt hij alleen en mompelt hij allerlei verhalen over wat die gekke Donald Duck nu weer heeft uitgestoken, het andere moment betrekt hij mij in het spel en komt hij mij een verse smoothie van Minnie of lekkere popcorn van Mickey brengen. Bij de kleintjes wordt de motoriek dan weer gestimuleerd, want het ijssalon van Minnie bevat ook een kleine vormenstoof. En zo evolueert het speelgoed dus eigenlijk mee met je kind en zijn vaardigheden.

Yep, wij zijn en blijven fan van de Toet Toet-serie, en ook de Mickey Mouse-reeks doorstond de speeltest met glans!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes