5978fi.jpg

Uitgetest: de Schep & Leer ijscokar van Vtech

5/06/2019

Bij het mooie zomerse weer van afgelopen weekend horen uiteraard waterspelletjes en ijsjes. Mijn dochtertje Alix staat graag achter haar denkbeeldige vuur in de potten te roeren. Ze speelt heel graag met haar speelgoedkeuken en houdt van koken… en van eten ;). Maar voor aardappelen met een worstje was het echt te warm, dus ging ze ijsjes maken!

Vtech

Ik hoorde een grote ‘wauw’ toen ze de ijscokar zag. Ze wou direct ‘eteuh makeuh’ = eten maken dus. En wat is er lekkerder dan een verfrissend ijsje bij deze zomerse temperaturen? Ze was een beetje onder de indruk van alle kleurtjes en geluiden, maar nam al snel de ijsjes en hoorntjes vast om ze op elkaar te zetten.

Ze oefende haar coördinatie met ijsjes stapelen – ze stapelt heel erg graag  - en later kan ze dan ook leren scheppen, dat was nu nog een beetje moeilijk. Alle smaken werden meteen getest door de jury (= ze heeft aan elk ijsje eens gelikt), en kregen een smakelijke ‘mmmmmm’.

vtech

Vrolijk dansen

De strijd tegen speelgoed dat ‘lawaai’ maakt, heb ik opgegeven. Alix houdt van dingen die lawaai maken – kan ze zelf ook heel goed trouwens. Hoe luider, hoe beter! Ze danste dan ook vrolijk in het rond op alle leuke muziekjes die uit de kar kwamen.

Ze heeft de kar daarna trouwens doorheen onze hele tuin ‘gesleurd’, valpartij inclusief. Gelukkig is het een stevig ding! Deze ochtend heeft ze er ook binnen veel plezier aan beleefd.

Vtech

Het speelgoed groeit mee

Het leuke is dat de kar meegroeit in niveaus. Het is geen ‘eendagsspeelgoed’, maar iets waar ze nog jaren plezier aan zal hebben. Ik heb er zelf ook even mee gespeeld – guilty! – en ik moet zeggen dat ik het écht heel leuk vind.

De schep detecteert het type ijsje dat je neemt (kleur en smaak), welk sausje, welke topping… echt heel tof. Er zitten ook kaartjes bij waarop een bestelling staat. Het is de bedoeling dat je dan de juiste ijsjes maakt. Op die manier leren ze over de verschillende kleuren en smaken en rekenen. Daarvoor is ze nu nog wat te klein: haar prioriteit ligt vooral bij ijsjes stapelen en dansen op de muziek. Maar ik verheug me er al op om volgende zomer een heerlijk ijsje naar keuze voorgeschoteld te krijgen!

Helaas brachten de speelgoedijsjes geen afkoeling, maar dat kon het echte ijsje dat we nadien aten, gelukkig wel ;).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vtech. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes