6341fi.jpg

Uitgetest: LEGO DUPLO Dieren van de wereld

26/11/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

LEGO DUPLO is pure nostalgie voor mij. Bij mijn ouders staat er nog steeds een collectie bouwblokken en een treinset, mooi opgeborgen in oude Dash-dozen. Pure retro, maar alles is nog in perfecte staat. Zalig toch, zo’n kwalitatief speelgoed? Onze twee zoontjes (4 en 2) blijken al even graag met LEGO DUPLO te spelen. Joepie, zo kan ik het kind in mezelf nog eens helemaal loslaten! ;-)

Schoentje zetten

Vorige week kwam Sinterklaas toe in ons land, en dus mochten de jongens hun schoen zetten met hun brief erbij. Ik weet niet of het alleen bij ons zo is, maar die brief is eh … behoorlijk uitgebreid altijd. Kwestie van de Sint zéker genoeg inspiratie te geven ;-). Er stonden dus ook verschillende sets van LEGO DUPLO op.

Sinterklaas zei het al op televisie: er waren dit jaar geen stoute kindjes. Hoera! De Sint kwam dan ook niet alleen hun brieven ophalen, hij liet daarnaast al wat lekkers achter, én een eerste cadeautje!

LEGO DUPLO

Die gezichtjes ’s morgens waren goud waard – hoe zalig en magisch is deze periode van het jaar toch! De chocolade ging vlotjes binnen (ach ja, in de periode moet dat kunnen, toch? Ik smikkel zelf vrolijk mee in elk geval) en toen ze zagen dat er ook een doos LEGO DUPLO was gebracht, was hun enthousiasme compleet.

We hebben al een paar sets staan van LEGO DUPLO. Al die dingen zijn onderling combineerbaar, wat het extra leuk maakt om onze collectie uit te breiden.

Dieren van de wereld

Het pakket Dieren van de wereld is heel uitgebreid. Het bevat niet alleen verschillende dieren (van leeuwen, giraffen en hertjes tot panda’s en walvissen) en figuurtjes, maar ook bouwstenen om verschillende plekken te creëren: een strand, bos, savanne, … Bovendien zijn er ook vervoersmiddelen, zoals een vliegtuig, een kano en een reisbusje. Je kan dus letterlijk een reis rond de wereld maken met deze set, en dat vonden onze jongens natuurlijk geweldig.

Ze doken meteen de doos in om uit te zoeken hoe ze alles moesten opbouwen. Met een beetje hulp van mama en papa gingen ze meteen aan de slag.

Het leuke is dat onze zoontjes er allebei mee kunnen spelen, elk op hun eigen manier weliswaar.

LEGO DUPLO

Grote broer zit echt in de bouwfase. Op school is de bouwhoek zijn favoriete hoek. Ook nu ploos hij meteen het boekje uit om elk onderdeel in elkaar te steken en op te bouwen. De brug met de panda’s is zijn favoriet. De beestjes moeten bij hem trouwens allemaal op de juiste plek staan: bij elk bouwwerk het juiste diertje. Hij was ongelooflijk fier op het resultaat toen alles in elkaar zat, schattig om te zien!

LEGO DUPLO

Kleine broer is zot van diertjes en van alles wat rijdt. Hij laat zijn fantasie de vrije loop, doet rollenspelletjes en bootst geluidjes na. Bij hem hoeft het allemaal niet zo ‘juist’ te zijn: dieren in het vliegtuig of op de bus? Tuurlijk wel! Zijn favoriet is trouwens de walvis: die grote bek die echt opengaat vindt hij héél fascinerend. Alle ventjes en andere dieren verdwijnen dan ook één na één in die grote bek ;-).

In het begin speelden ze mooi samen. Fijn om te zien hoe de oudste meester speelt en zijn kleine broer bijleert wat panda’s eten en waarom hertjes in het bos wonen en niet op het strand, …

Jammer genoeg breekt de kleinste ook graag alles af. Toen het tropische eiland sneuvelde, zorgde dat voor wat frustraties bij de oudste. Maar dan probeerde ik letterlijk en figuurlijk de brokken/blokken te lijmen en speelde ik even mee. Iedereen weer content! Zo leuk om mee te gaan in de fantasiewereld van de kids, en om hen zo te zien genieten.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGO DUPLO. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes