5043fi.jpg

Uitgetest: Mijn kind knutselt graag!

29/11/2017

Knutselen met de kindjes, dat klinkt altijd heel idyllisch: een leuk moment samen, trots zijn op het resultaat en leuke werkjes aan de muur,  geen “ik verveeeeeel me”. Ideaal, toch? Er is echter een … euh … probleempje. Ik ben totaal niet handig en beschik ook niet bepaald over een creatief brein om originele knutselwerkjes te verzinnen. Gelukkig schiet  Mama Baas in tijden van nood te hulp, dit keer met het fijne boekje Mijn kind knutselt graag!

Het boekje is opgedeeld in seizoenen (van wollige winter tot zonnige zomer) en leuke thema’s (zoals fijn feesten of lekker griezelen). In elk hoofdstukje vind je zowel originele knutselideetjes als klassiekers, met daarbij telkens een duidelijk overzicht van de benodigdheden en de werkwijze. En zelfs voor iemand als ik, met twee linkerhanden, zien de meeste ideetjes er heel doenbaar uit.

Louis bakt

Afgelopen weekend bladerde ik met mijn twee zoontjes door het boek, en al snel viel hun oog op de ‘koekjes voor elk seizoen’. Tja, het zijn nu eenmaal lekkerbekjes, en dus waren ze er snel van overtuigd: die koekjes wilden ze ook weleens proberen. Ze gingen meteen aan de slag, samen met hun papa. Ingrediënten afwegen, mengen, kneden, deeg uitrollen, vormpjes uitsteken, … Ze gingen er volledig in op!

Leon proeft

Natuurlijk wilden ze tussendoor ook weleens proeven, en uiteraard waren ze helemaal opgetogen toen de koekjes mooi goudgeel uit de oven kwamen. En je mag gerust zijn, wat ze zelf hadden gemaakt, smaakte duidelijk nog net iets beter! Het leuke is dat je zoiets met kinderen van alle leeftijden kan doen: met een beetje meer of minder hulp van mama of papa is dit altijd haalbaar.

Vormpjes uitsteken

De koekjes waren alvast voor herhaling vatbaar, de jongens hebben ondertussen al het idee opgevat om eens voor de hele klas koekjes te bakken. We weten dus in elk geval weer wat gedaan ;-).

En ondertussen hebben we al een volgend ideetje op het oog: vanmiddag gaan we voor de ‘herfstige leeuwtjes’, van kartonnen bordjes en herfstbladeren. Ik ben al benieuwd naar het resultaat!

boek mijn kind knutselt graag!

Meer info over het boek vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes