5427fi.jpg

De uitzonderlijke gaven van mijn peuter

12/07/2021

Mijn peuter beschikt over een aantal uitzonderlijke gaven. Hij was al een meester in het "nee" zeggen tijdens de eerste helft van zijn tweede levensjaar. Maar dat bleek niet zijn enige kunstje. Hij blijkt namelijk nog over heel wat andere gaven te beschikken. De ene al wat fijner voor mama dan de andere.

  1. Mijn peuter kan volgens mij de toekomst voorspellen. Hij beschikt over de gave om altijd nét te vragen naar datgene dat op is. Zijn de blauwe besjes net op? Gegarandeerd vraagt Eli naar de blauwe besjes om nadien te huilen omdat je er geen meer hebt. Koop je geen druiven meer omdat je de indruk hebt dat jij ze moet opeten? Wedden dat hij ernaar vraagt de eerste keer dat je ze niet in huis heb?. Ik denk dat hij ergens een zesde zintuig hiervoor heeft.
  2. Zo beschikt hij volgens mij ook over een sensor die merkt wanneer jij slecht geslapen hebt. Op die dagen lijkt hij te beschikken over de energie van een duracell konijn. Zingen, dansen, door het huis rennen,...  en dat allemaal zonder een minuut stil te zitten. Terwijl jij je door het huis achter hem aan sleept. Was het nog geen bedtijd?!
  3. Hij beschikt ook over een uitzonderlijk gevoel voor plannen. Zoals de ideale timing om kaka te doen. Etenstijd? Dan heb je prijs. Want welk moment is er nu beter om voor een volle pamper te zorgen dan tijdens het eten? Of in een overvolle rij aan de kassa van de Ikea... Waarbij je subtiel naar een ander kind in een aangrenzende rij probeert te kijken. Nee, die geur komt echt niet van onze kleine lieveling!
  4. Hij kan zich ook transformeren. Het ene moment is hij poeslief. Dan zit hij op je schoot en wrijft zachtjes door je haren. Om tien minuten daarna te veranderen in een klein monster omdat hij zijn onderbroekje zelf niet kan aandoen. 
  5. Ten slotte beschikt hij ook over een supersonisch gehoor. Zo kan hij het ritselen van een snoeppapiertje van kilometers ver horen. Zelfs wanneer jij nog maar een beet neemt van een koekje staat hij ineens naast je. "Ikke ook eens proeven?". Behalve als je "nee" zegt, want dan hoort hij je he-le-maal niet. Daar blijkt hij immuun voor te zijn.

Alle gekheid op een stokje: ik hou van mijn peuter, inclusief zijn uitzonderlijke gaven. Maar het blijft een uitdaging om samen te leven met een superpeuter.

Heeft jouw peuter ook van die uitzonderlijke gaven? Of herken je de gaven van mijn superpeuter?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes