peuter aan het strand

“Omgekeerde stranddagen” zouden het makkelijker maken om met kleine kinderen naar het strand te gaan

1/07/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Naar het strand gaan met jonge kinderen is niet altijd heel ontspannend. Maar soms zijn het kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat alles net iets vlotter verloopt. Zo introduceerde Kelsey Pomeroy “omgekeerde stranddagen” wanneer ze reist met haar kinderen van vier en één jaar oud, en dat bleek een instant succes. 

Het concept is simpel: in de plaats van ’s morgens naar het strand te trekken zoals de meeste gezinnen, wachten ze tot hun kinderen wakker zijn van hun middagdut en vertrekken ze pas in de late namiddag. 

Kelsey Pomeroy: ‘Ik beschouw ons als “namiddag-strandmensen”. Door onze aanpak te veranderen, kan ik er nu echt van genieten om met kleine kinderen naar het strand te gaan. Vroeger deden we het zoals de meesten: na het ontbijt vertrokken we naar het strand, en daarna gingen we terug om een douche te nemen voordat we 's avonds uit eten gingen. Maar ik heb gemerkt dat het omgekeerde beter werkt met kleine kinderen.

’s Morgens doen we nu een kleine activiteit, zoals naar het park gaan. Daarna gaan we vroeg lunchen in een restaurant, waarna de kinderen hun middagdut doen. Vervolgens gaan we een paar uur naar het strand, en als avondeten picknicken we bij zonsondergang op het strand. 

Dat schema werkt beter om verschillende redenen. Zo zijn restaurants ’s middags veel minder druk dan ’s avonds (en vaak goedkoper!). Bovendien eten jonge kinderen vaak beter vroeg op de dag dan ’s avonds als ze al moe zijn. 

En niet onbelangrijk: het is een pak minder druk op het strand in de late namiddag en de vroege avond omdat veel mensen dan al op weg naar huis zijn. Daarnaast is de UV-index ook een stuk lager, en hoef je niet te sukkelen om een parasol op te zetten. 

Last but not least: kleine kinderen vinden het soms lastig om een activiteit te beëindigen en de overgang te maken naar iets anders. Als je op het strand zit en de zon ziet ondergaan, dan is het gewoon visueel duidelijk dat het bedtijd is, wat het makkelijker maakt om weg te gaan. De kinderen zijn dan moe en kunnen na een bad of douche meteen naar bed.’ 

Goed gezien, als je ’t ons vraagt! En niet alleen voor gezinnen met jonge kinderen: zo’n omgekeerde stranddag is ideaal voor iedereen die geen fan is van grote druktes of te felle zon. 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes