4858fi.jpg

Verhuizen een nachtmerrie? Niet met deze tips!

14/10/2019

Verhuizen is een kwestie van goed organiseren. Hieronder vind je enkele slimme verhuistips waardoor een stressvolle gebeurtenis er eentje wordt dat je kan afsluiten met een glimlach!

Wachten brengt niets op

Verhuizen is een hele klus en doe je dus ook niet even op een dag. Plan het op tijd in om niet onnodig onder extra tijdsdruk te komen te staan. Uitstelgedrag is een typisch symptoom bij zo’n groot en ingrijpend project… maar laat het niet de bovenhand nemen. Begin dus op tijd !

Plan, plan, plan ... en plan

Nu je besloten hebt om er effectief aan te beginnen moet je een overzicht opmaken van wat je allemaal moet en gaat doen. Maak een lijst met alle acties die je moet ondernemen om een vlotte verhuis te bekomen. En vergeet ook zeker niet deze planning daadwerkelijk in je agenda te zetten. Dit lijstje zal ervoor zorgen dat je niets uit het oog verliest.

Stapje per stapje

Zodra alle acties op papier staan kan je eindelijk beginnen met de tastbare spullen. Probeer eerst een duidelijk overzicht te creëren van wat je allemaal hebt. Bepaal voor jezelf wat je mee zal verhuizen en wat weg kan. Begin dan stap per stap dozen te vullen. Profiteer van deze verhuis om al het overbodige weg te doen, van meubels tot de inhoud ervan.

Wat zit er in de doos?

Nu je eerste doos mooi is ingeladen schrijf je er best direct aan de buitenzijde op wat erin zit. Zoniet ben je het gegarandeerd binnen 3 dozen vergeten… Hoe completer je die info kan noteren, hoe gemakkelijker je ze straks kan toewijzen aan de juiste plek in je nieuwe thuis.

Maak van je nieuwe huis(plan) een kleurboek

Neem je huisplan of een eigen schets erbij en geef elke kamer of zone (huiskamer kan bv verschillende zones hebben) een andere kleur. Doe hetzelfde met je dozen, geef elke doos duidelijk de kleur volgens de kamer of zone waar die heen moet. Als het mogelijk is kan je er idealiter zelfs al de specifieke kast bij vermelden.

Gerichte commando's geven mag

Het is zover!! Dozen worden ingeladen, vervoerd en uitgeladen. Geef jezelf en vooral je helpende handen de juiste instructies volgens je gekleurde huisplan. Zo komt alles direct op de juiste plek terecht en bespaart dit je achteraf nog een hoop werk.

Eerst uitpakken, dan PARTY

Nu je al zover bent, moet je het ook in een keer afwerken. Laad alle dozen uit en zet al je spullen op hun uitgekozen nieuwe plek. Laat geen enkele doos nog vol of niet volledig leeg want deze is gedoemd om te verhuizen naar de garage of zolder en zal nooit meer uitgepakt geraken.

En als dit alles volbracht is, heb je natuurlijk een beloning verdiend… dus PARTY-TIME!!!

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust.

Voor meer tips en technieken rond verhuizen kan je vrijblijvend terecht op de Facebookpagina ‘365x opruimen’.

Veel succes !

Tina, Opruimcoach
Quali-time

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes