3986fi.jpg

Victoria Beckham krijgt lading negatieve kritiek over zich heen... omdat ze haar dochter op de mond kust

13/07/2016

Het is eigenlijk een beetje te gek voor woorden, maar blijkbaar is het dus al shockerend vandaag de dag om als mama je kind een zoen op de mond te geven. Juist, je eigen kind. Tenminste, dat blijkt uit heel wat negatieve reacties die Victoria Beckham over zich heen kreeg na een post van een tedere foto tussen haar en haar jongste, dochtertje Harper. 

Sociale etiquette?

Victoria postte recent een ongelooflijk schattige foto van haar en haar dochtertje op haar Instagram-account om haar gelukkige verjaardag te wensen. 'We love you so much... kisses from mummy'. Ooooo, zou je denken... Op de foto mama en dochter die elkaar een kusje op de mond geven. Snif, Victoria blijkt toch ook een mens te zijn, een mama zoals wij. 

Maar blijkbaar vonden heel wat mensen het feit dat Victoria haar dochter de zoen op de mond gaf geweldig afstotelijk... De reacties van sommigen zijn zelf, euh, te afstotelijk bijna om hier te herhalen... Sommigen spreken zelfs van kinderverkrachting...

BBC ging zijn oor meteen ook eens te luister leggen bij een sociaal etiquette-specialiste Liz Brewer die meteen aangaf dat het inderdaad toch wel heel erg ongebruikelijk is, en, meer zelfs, een slecht voorbeeld is. 'Normaal gezien kus je een gezinslid niet op de mond, tenzij het je man is', aldus Brewer. Maar ze voegt er - gelukkig - wel nog aan toe: 'Maar het is haar kind en ze is zo vrij om te doen wat zij denkt dat het best is.'

Wat wij hiervan denken? Ten eerste: what's the fuss about? Echt? Zijn er geen biljoen biljard dingen die meer aanstootgevend zijn dan een mama die haar kleine dochter op de mond zoent? Omdat ze dat kleine schepsel doodgraag ziet? 

Ten tweede: sociale etiquette? Ongepast? Kust Victoria haar dochter zoals ze haar man kust? Of werken onze ogen nu niet meer goed? 
Wat wij hier zien? Een mama die haar kind doodgraag ziet. Mamalove. Puur en oprecht.

Geven wij hier soms kusjes op de mond? Yep. Gaan we dat doen als ze 16 jaar zijn? Nee, dat dus niet. Dat zouden ze zelf niet meer zo nodig vinden, vermoed ik. Maar nu zijn ze klein. Lief. En hebben ze veel liefde nodig. En als mama mag je je gewoon compleet laten gaan in het uitdrukken van die liefde. En geef je al eens een lekker kussie op de mond, dan geef je toch gewoon een kussie op de mond? Als je kind en jij dat plezant vinden, waarom zou dat niet mogen? Leef en laat leven, toch? 

Afijn, we gaan hier een beetje bekomen. En onze toetsies een dikke vette smakkerd geven. Haha! 

#mamalove

#dontmesswithmommabear