2936fi.jpg

Vier stappen naar de perfecte make-upbasis

16/10/2019

Hoe doen die Hollywood-mama's dat toch, om er altijd zo stralend uit te zien? Het antwoord: door een laag (onzichtbare) make-up op te doen natuurlijk! Beauty-expert Sarah legt je de stappen uit voor een goede make-upbasis.

Stap 1: primer

Gebruik een transparante primer om open poriën te verdoezelen en je make-up langer vast te houden. Er bestaan primers in verschillende kleuren (bijvoorbeeld groen om roodheid te camoufleren).

Stap 2: foundation

Kies de textuur van de foundation op basis van je huidtype. Poeder is een no go bij een erg droge huid, oil-free formules zijn ideaal voor een vettere huid.
 

 • Er bestaan vloeibare foundations voor alle huidtypes, van een licht tot dekkend resultaat, met en zonder spf (sun protection factor), aan te brengen met een sponsje, penseel of de handen.
   
 • Handig om mee te nemen in je handtas zijn compacte cream foundations of foundations in stickvorm. Ze bestaan voor alle huidtypes, in medium coverage, en zijn met een sponsje of penseel aan te brengen of met de stick rechtstreeks op de huid (full coverage).
   
 • Poederfoundation is aangewezen als je een vettere huid hebt: medium coverage met een poederpenseel, full coverage met een vochtig sponsje.

Tip: test de kleur van de foundation altijd van de kaakrand naar de hals. Als je bijna geen verschil ziet in kleur, heb je de juiste gekozen.

Stap 3: concealer

Kies de juiste concealer. Een stiftje, tube, stick of crème, wat is het verschil?
 

 • Een stiftje (zoals de ‘Touche Eclat’ van YSL) zorgt voor een lichte camouflage, maar bevat ook lichtreflecterende deeltjes waardoor de dieper gelegen huid optisch naar voor komt. 
   
 • Een tube (zoals ‘Magic Concealer’ van Héléna Rubinstein) geeft meer dekking (minder licht reflecterende deeltjes), maar is nog vloeibaar van textuur. Ideaal voor donkere kringen (bij een iets drogere huid).
   
 • Een stick of crème zorgt voor de meeste dekking en is geschikt voor sterke camouflage (wanneer een puistje de pret komt vergallen bijvoordeeld). Er zitten geen lichtreflecterende deeltjes in, maar wel meer pigment. Dat zorgt voor een matter resultaat.

Stap 4: poeder

 • Poeder na deze stappen altijd af, het liefst met een minimum aan los (translucent) fixatiepoeder. Een compacte versie is handig om bij te werken ergens onderweg.
   
 • De beste manier om een bronzer, zonnepoeder of terracottapoeder (allemaal hetzelfde) aan te brengen: van de zijkanten van je voorhoofd, over je slapen, onder de jukbeenderen en over de kaakbeenderen. Dat geeft het mooiste effect. En je vermijdt een ‘oranje smoel’. :-)
   
 • Blush breng je aan schuin op de jukbeenderen.
   
 • Een highlight in poedervorm – kies altijd eentje lichter van kleur dan je eigen huidskleur of foundation –  breng je aan net boven het laagje blush.

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes