6503fi.jpg

Waar staat de ‘delete-toets’ voor stress tijdens een fertiliteitstraject?

11/02/2020

“Zet het even uit je hoofd, ga nog wat genieten van met z’n tweetjes te zijn, doe nog even de dingen die jij graag doet, binnenkort heb je genoeg aan je hoofd, stress is niet goed om zwanger te worden, …”  Van zulke opmerkingen krijg je als wensouders toch gewoon de kriebels? Hoe kan je tijdens een fertiliteitstraject je kinderwens even uit je hoofd zetten? Hoe kan je er nu geen stress van ervaren?

Bij een fertiliteitstraject moet je bijna om de twee dagen naar het ziekenhuis …

Bloedafnames, je uitkleden om telkens weer door een onbekend persoon een inwendige echo te laten uitvoeren , regelmatig spuitjes moeten zetten, medicatie slikken/vaginaal inbrengen/smeren, wachten op dat ene belangrijke telefoontje, paraat staan om die bepaalde dag om dat bepaald uur in het ziekenhuis te staan,…
De lichamelijke kwalen , overstimulatie, hormonen die steeds weer op hol slaan, … Indien je het liever geheim houdt, telkens opnieuw een excuus vinden voor je werk en naaste omgeving.

Hoe kan je dat nu in godsnaam allemaal ‘even uit je hoofd zetten’ ?!

Hou je doel in het vizier

Mijn advies: HOU JE DOEL IN HET VIZIER! Je mag er zeker en vast mee bezig zijn in je hoofd. MAAR probeer wel zorg te dragen voor jezelf.

Wat geeft er jou energie? Of …  Wat sloopt  jouw energie? Plan meer in wat jou energie geeft … En probeer de dingen die jouw energie slopen zo veel mogelijk aan de kant te zetten.

Als kinesiste, fasciatherapeute en fertiliteitsconsulente kan ik je  hierbij helpen en mee aan de slag gaan. Aangezien ik ook fertiliteitstrajecten gevolgd heb kan ik me grotendeels inbeelden hoe het voelt. Samen kunnen we op zoek gaan naar wat jij nodig hebt.

Mentaal en fysiek ontspannen

Ik vertrek steeds vanuit een manuele behandeling. Dit beïnvloedt de doorbloeding in je gehele bekkenregio en de rest van je lichaam. Hierdoor wordt herstel/optimale werking gestimuleerd. De kracht van de behandeling zit in de zachtheid van de handelingen. Het centrale zenuwstelsel wordt in werking gesteld. Meer specifiek het parasympatisch zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat men zich mentaal en fysiek gaat ontspannen. Deze twee hebben een wederkerende invloed op elkaar.
Je leert je gehele lichaam en meer specifiek je eigen bekkenregio beter kennen… een regio die je misschien bewust of onbewust even niet graag ziet. Een regio waardoor je je in de steek gelaten voelt. Misschien ben je er wel kwaad op?

Je leert je lichaam beter kennen door bepaalde bewegingen en andere nieuwe ervaringen te voelen en te beschrijven. Zoals bijvoorbeeld warmte, stabiliteit, rust, een vertraagde hartslag, controle, evenwicht, een bepaalde richting van beweging, een snelheid of traagheid, ontspanning, …

Emotioneel evenwicht

De behandeling leert je ook je gevoelens en emoties herkennen en beschrijven. Vervolgens kan je er stapsgewijs mee aan de slag. Samen proberen we weer een gevoel van emotioneel evenwicht en  vertrouwen terug te vinden. Zo kan je neutraler kijken naar heel het gebeuren. Op die manier kan je leren om er minder emotioneel op te reageren. Om de negatieve gevoelens te leren plaatsen. Om de moed terug te vinden. Je leert je draagkracht te verhogen!

Het gaat dus om een manuele behandeling in combinatie met gesprek. In de praktijkruimte gebeurt de aanzet. Er thuis mee verder aan de slag gaan is essentieel. Jezelf beter leren kennen. Emoties onder controle krijgen. De goedbedoelde opmerkingen van je omgeving leren filteren, plaatsen.

Hoe klinkt dit allemaal voor jou? Zet het vooral niet uit je hoofd maar ga gewoon aan de slag!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes