5048fi.jpg

Waarom Collect&Go tijdens de feestdagen de beste uitvinding ooit is

19/12/2017

De kerstperiode, wat vind ik dat een heerlijke periode! Overal lichtjes, prachtige kerstbomen, gezellig tafelen met familie, lekker eten … En dan op Oudejaar nog eens dikke ambiance met vrienden, zalig! Alleen komt er bij die feestdagen altijd net iets meer werk kijken dan ik op voorhand had ingeschat …

Op zich valt het nog wel best mee. Op kerstdag mogen we de voetjes onder tafel schuiven, en op Nieuwjaar hebben we geen plannen. En ook op kerstavond en oudejaarsavond vieren we niet thuis, al helpen we dan wel mee aan het eten. De ene keer staan wij in voor het hoofdgerecht, de andere keer doen we tapas en brengt iedereen dus een hapje mee. Ik heb het geluk dat ik een ware keukenpiet aan de haak heb geslagen, dus het zal mijn man zijn die dan in de potten staat te roeren. Maar … ik zal waarschijnlijk wel instaan voor de boodschappen. En ik heb ook het 'geluk' om verantwoordelijk te zijn voor alle cadeautjes.

Boodschappen tijdens de feestdagen: niet mijn favoriete bezigheid

En eerlijk waar, als ik denk aan cadeautjes shoppen of boodschappen doen in de eindejaarsperiode, dan breekt het koude zweet mij uit. Nergens parking in de buurt van de winkelstraten, veel te veel volk in de stad, guur weer en veel te warm in de winkels, gestress omdat je niet weet wat je voor oma x en tante y moet kopen, ... Een mens zou van minder beginnen te zweten.

En dan heb ik het nog niet gehad over die bomvolle parking bij de supermarkt, een overrompeling in de winkel met winkelkarretjes die overal de weg blokkeren, mensen die bijna beginnen te vechten aan de afdeling champagne of de fancy aperitiefhapjes, urenlang aanschuiven aan de kassa, …

Oké, ik overdrijf misschien een klein beetje, maar geef toe, shoppen of boodschappen doen met de kerstdagen staat waarschijnlijk ook bij jou niet hoog genoteerd op je lijstje met favoriete bezigheden.

De kerstdrukte vermijden dankzij Collect&Go

Ik vermijd de kerstdrukte dus maar al te graag, en ik ben er dan ook als de kippen bij om mijn cadeautjes online te scoren. En mijn boodschappen plaats ik met een big smile bij Collect&Go met die dagen. Scheelt een hoop gestress, neem het van mij aan! Gezwind de parking oprijden, de boxen in de auto inladen, betalen en weer weg. Mentale high five voor mezelf: dat heb ik eventjes goed geregeld zeg, wat een verademing! De voorbije jaren was ik alleszins behoorlijk in mijn nopjes met deze beslissing, dus dit jaar dénk ik er zelfs niet over om gewoon naar de winkel te gaan.

Wie nog geen idee heeft wat de pot schaft, kan trouwens nog wat inspiratie opdoen met het Collect&Go-feestmenu (het klinkt alvast om vingers en duimen bij af te likken, en het is dan nog eens kidsproof ook!). Beginnen doe je dan met notenballetjes met pastinaak, als voorgerechtje zijn er wrapkuipjes met kip en groentjes. Het hoofdgerecht is parelhoen met crumble van witloof en veenbessen en als dessert is er een zalige chocoladepiramide met kiwi.  (Wie liever de Franstalige versie van de recepten leest kan dat hier doen). 

Nu alleen zorgen dat ik niets vergeet bij mijn bestelling, of ik mag alsnog de verschrikkingen in de winkel trotseren…

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Collect&Go. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.