5046fi.jpg

Waarom een spaarrekening openen voor je kind het ideale kerstcadeau is

30/11/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar: het is weer de tijd van het jaar om cadeautjes te kopen en lijstjes op te stellen. Maar eerlijk gezegd begin ik het echt lastig te vinden om nog leuke ideetjes te vinden voor mijn zoontjes. En eerlijk gezegd: moet dat altijd, al die cadeaus?

De speelgoedkasten puilen uit, de inspiratie is opgedroogd

Begrijp me niet verkeerd, vorige week passeerde de Sint aan ons huisje, en toen was het weer overdaad troef. Deze hulpsint durft namelijk weleens een heel klein beetje te overdrijven. Maar Sinterklaas komt niet alleen bij ons langs, er moeten ook tips gegeven worden aan de oma’s en opa’s natuurlijk. Dus tegen dat de kerstperiode eraan komt, puilen de speelgoedkasten uit en is de inspiratie volledig opgedroogd.

Spaarrekening openen

Daarom gaan we het dit jaar slimmer aanpakken. Ik heb een spaarrekening op hun naam geopend bij KBC, en in de plaats van een cadeautje gaan we voor een centje, met eventueel nog een kleinigheidje erbij (cadeautjes opendoen is nu eenmaal net iets feestelijker, toch?). Krijgen ze hier of daar nog een centje van de grootouders of meters en peters, dan kunnen we dat geld ook meteen op hun spaarrekening zetten.

Systematisch sparen brengt op

We zullen vanaf nu maandelijks een klein bedrag op hun rekening storten. Want systematisch sparen brengt natuurlijk het meeste op. Ik heb eens de berekening gemaakt, en zelfs zonder die maandelijkse overschrijving zal de spaarrekening op het einde van de rit een mooi bedrag opbrengen. Het lijken nu misschien telkens kleine bedragen, maar tel maar eens uit: een verjaardagscent hier, een Nieuwjaarscent daar, en dat maal pakweg 20 jaar, dat levert al eens een fijn bedragje op. Tel daar nog de maandelijkse bijdragen bij, en dan geef je je kind een mooie start mee in het leven.

Mijn ouders hebben vroeger ook voor mij gespaard. En toen ik wat ouder was en zelf vakantiejobs deed, dan werd dat geld netjes op diezelfde spaarrekening gestort. Ik moet zeggen, dat was toch een mooie extra op het moment dat we voor het huisje-tuintje-boompje-kindje gingen ;-). En iets zegt me dat onze kinderen het over zoveel jaar nog net iets meer zullen nodig hebben, met de prijzen van vandaag…

labels kbc

Investeren in de toekomst

Dus een extra stuk speelgoed om op de hoop te gooien, of investeren in hun toekomst? Mijn keuze was snel gemaakt. Extra leuk trouwens, als je kindje jonger dan drie jaar is, krijg je er nog een cadeautje bovenop: KBC bezorgt je dan een leuk labelpakket met de naam van je kleine spruit erop gedrukt. Zo raakt die dierbare knuffelbeer, nieuwe rugzak of warme jas van je oogappel nooit meer zoek.

Meer informatie? Lees hier meer over de spaarrekeningbij KBC.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KBC. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.