Waarom mama altijd alles vergeet

  • door Mama

Ik geef het toe, soms vergeet ik al eens iets. Maar daar heb ik een goede reden voor!

Mama is moe

Trek eens 4 uur van je doorsnee aantal uren slaap af, en je begrijpt hoe moe ik me voel. Het is alsof je 4 dagen op een festival hebt doorgebracht. Maar dan zonder de alcohol, feestroes en muziek. Enkel de hulpkreetjes van onze kindjes doorklieven bij ons de stilte van de nacht.

Mama is soms een beetje in de war

Mama is niet enkel moe. Mama doet de dingen soms verkeerd. Mijn to-dolijstjes zijn eindeloos en lopen elke dag opnieuw vol. Ik probeer alles op te schrijven, maar als mama ben je altijd superflexibel. Zo beland ik wel eens met een yoghurtje voor mijn dochter in het waskot. Want als de wasmachine en de dochter tegelijk piepen dan durf ik me al eens te vergissen.

Mama vergeet al eens wat

Omdat ik als mama zo moe ben en veel moet onthouden, vergeet ik ook veel. Mijn man sakkert wel eens : 'waarom ben jij zo'n warhoofd'. Nou, dat komt omdat je als moeder niet enkel je eigen agenda beheert, maar ook die van de kindjes. Ik ben hier de baas in huis. A great job with great responsibilities.

Geef mama wat krediet

Ik krijg al die taken en rollen niet elke dag allemaal op mijn harde schijf geprogrammeerd. En soms moet ik iets snel wegschrijven voor iets anders. Dan gebeuren er fouten. Ik denk dat elke mama dit wel herkent. Of de papa, als de taken anders verdeeld zijn. Dus deze mama vergeet niet zomaar alles. Deze mama onthoudt veel en mist soms. Het is maar hoe je het bekijkt.