2756fi.jpg

Wat als je baby kolieken heeft?

4/01/2015

Nathalie probeerde alles voor haar zoon.
 

Zielsgelukkig was ik toen ik mijn zoon in mijn armen kon nemen. De eerste drie weken had ik bovendien een wolk van een baby die geen kik gaf. Maar nadien begon de ellende: Brent gaf melk terug, had krampen en mijn borstvoeding kwam maar niet op gang. Met veel vallen en opstaan vond ik mijn eigen trucjes om het weer leefbaar te maken.

De eerste zes maanden: moeilijke voeding

Hoe gemakkelijk het die eerste drie weken was, hoe moeilijk werd het nadien. Brent gaf ineens veel gulpen melk terug en mijn borstvoeding liet het afweten. Toch heb ik zes maanden lang borstvoeding gegeven (eerste twee weken afgekolfd en daarna elke keer aanleggen), ondanks het feit dat ik geen melkproductie had. Daarom moest ik ook nog elke voeding een flesje bijgeven.
Dat gebeurde altijd heel nauwgezet: ik woog Brent voor de voeding en erna, zodat ik exact wist hoeveel hij nog mocht bij krijgen. Maar het zoeken naar het juiste melkpoeder verliep niet zonder slag of stoot. Ook met de speentjes voor de flesjes was het een gesukkel, uiteindelijk werkten de speentjes met grote gaten van Avent nog het best voor hem.

Het begin: slechte stoelgang

De problemen met Brent waren eigenlijk al in het ziekenhuis begonnen. Hij had een erg slechte stoelgang en was erg geconstipeerd. Ik was toen begonnen met het melkpoeder Nan Transit. In de hoop de borstvoeding toch op gang te krijgen, slikte ik Domperidon en dronk ik borstvoedingsthee, Guinnessbier, venkelthee, noem maar op… Alles heb ik geprobeerd, maar het wilde maar niet lukken.

De zoektocht naar de juiste flessenvoeding

Dan maar zoeken naar een goede flessenvoeding. In de volgende zes maanden ben ik een paar keer naar een ander melkpoeder overgeschakeld: Nan AR (tegen de reflux), Nutrilon AR en Nutrilon Omneo, telkens met verschillende toevoegingen zoals Nutrilon Nutriton met johannesbroodpitmeel en rijstmeel.

Brent had héél veel last van krampen en ik heb echt bijna alle bestaande druppeltjes uitgetest, gaande van Balifen tot probiotica zoals Protectis.
De osteopaat had me Flora Tonic Junior voorgeschreven. Kinderen die niet op een natuurlijke manier op de wereld komen (ik was met een keizersnede bevallen), krijgen niet de bacteriën mee die de stoelgang in gang zetten. Dat kon dus één van de redenen zijn waarom Brent zoveel krampen had.

Om de flesjes te maken, gebruikte ik één keer per dag 1/3 Hépar en 2/3 Evian. Die mengeling zou een goede stoelgang stimuleren en het is ook even beter gegaan. Maar het echte probleem was nog niet opgelost en ik werd langzaam wanhopig. Urenlang liep ik met Brent rond om hem te sussen, gelukkig kreeg ik veel steun van mijn ouders.

 

Verborgen reflux + kolieken

Na zes maanden ellende ben ik naar een andere pediater getrokken die foto’s van Brents buikje nam. Daarop waren gigantische luchtbellen te zien ter hoogte van zijn buik. Blijkbaar had Brent serieuze kolieken en een soort van verborgen reflux. De dokter heeft toen belladonnadruppeltjes en Gaviscon voorgeschreven. Nadien ging het beter. Was hij de krampen ontgroeid of was het de Gaviscon, ik weet het nog altijd niet. Het belangrijkste was dat ik weer een gelukkige baby had…

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes