4798fi.jpg

Wat als je dochter een crush heeft op haar papa?

14/07/2017

Een gastmama merkt dat haar dochtertje van zes een crush heeft op haar papa en dat ze daarbij soms ongepast gedrag vertoont. Ze vraagt zich af hoe ze daar het best mee kan omgaan.

Hoe moeten we hiermee omgaan?

Mijn dochter is 6 jaar en is een vrolijke meid. We hebben een goede band met haar, maar de laatste tijd lijkt het wel alsof ze al seksueel actief is en vraagt ze ongepaste dingen aan haar vader. Ze wil bijvoorbeeld dat hij haar borstjes aanraakt. Mijn man probeert haar uit te leggen dat dit ongepast is tussen vader en dochter, maar ze is dan heel ontgoocheld. Ik leg haar dit dan ook nog eens uit en als ik vraag of ze het snapt, dan zegt ze wel ‘ik snap het, maar ik vind het niet leuk’. Hoe moeten mijn man en ik hier mee omgaan?

Normale fase

Beste,

Het is heel erg normaal in de ontwikkeling van je dochter dat ze haar seksualiteit ontdekt. Kinderen tussen 4 en 6 jaar ontdekken hun eigen lichaam en dat van anderen door seksueel getinte spelletjes te spelen zoals vader en moedertje of doktertje.  Deze fase wordt ook gekenmerkt door ‘vieze’ woorden.  Ze ontdekken dat bepaalde woorden een reactie teweeg brengen bij volwassenen en dat vinden ze opwindend en spannend.  Wees je bewust dat voor een meisje van 6 seksualiteit draait rond ontdekking en verkenning en niet met lustgevoelens zoals een volwassene denkt rond seksualiteit.  Ik vind dat jullie erg goed bezig zijn door het haar uit te leggen. Blijf dit doen, leg haar uit wat gepast gedrag is en wat niet. Leg haar uit dat mama’s en papa’s elkaar op een andere manier graag zien dan dat papa’s en kindjes en mama’s en kindjes elkaar graag zien.  Je dochter hoeft het niet leuk te vinden dat je haar begrenst, maar geeft hierdoor wel aan dat ze het begrijpt. Blijf jullie boodschap liefdevol herhalen en zeggen dat jullie haar graag zien, maar niet op die manier.

Warme groet,

Karen

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes