4741fi.jpg

Karen Thijs

Expert orthopedagogie

In 2001 studeerde Karen af als bachelor in de orthopedagogie aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen. 

Na een fijne stage begon ze te werken op de Medisch Psychologische Kliniek (MPK) van het UZ Gasthuisberg in Leuven. In 2003 volgde ze nog twee jaar een voortgezette opleiding rond de educatieve benadering van personen met een autismespectrumstoornis aan het opleidingscentrum van Theo Peeters en de Plantijn Hogeschool.

Gedurende vijftien jaar werkte ze als leefgroepwerker binnen kinder- en jeugdpsychiatrie in verschillende leeftijdsgroepen van kleuters, lagere school kinderen en pubers. 

Tussendoor trouwde ze met Tim en werd ze mama van twee fijne zonen, Viktor en Oskar. 

Anderhalf jaar geleden kreeg ze de kans om mee aan de wieg te staan van Kleine K, een dagziekenhuis voor baby's, peuters en kleuters binnen kinderpsychiatrie van UPC KULeuven. 

Als begeleider op Kleine K voelt ze zich bevoorrecht om deel te mogen uitmaken van de veranderingsprocessen die op gang komen tussen ouders en kinderen tijdens hun opname. Deze jonge kinderen mee een stem mogen geven, en ouders helpen hun kindje terug beter te begrijpen, daarvoor fietst ze elke dag met volle goesting in Leuven de berg op.