2780fi.jpg

Wat als je een fortuin uitgeeft aan zwangerschapstesten?

6/01/2015

Zwangerschapstestjes: ze zijn mijn grootste bijdrage aan de economie tot dusver. Je zou denken dat een mens wel een paar dagen geduld kan opbrengen, maar neen.

Tientallen euro's later…

Elke maand opnieuw zie je daar die dag naderen in je agenda, in het rood gemarkeerd (no pun intended): de dag dat de ‘rode vlag’ gaat wapperen. En elke keer opnieuw kan ik het niet nalaten om toch weer een paar dagen op voorhand een testje te gaan halen.

Want wie weet, mijn cyclus is toch wat onregelmatig? En nu kun je zelfs – met dank aan de vooruitgang – ook al even op voorhand testen of het raak is. 

En zo gebeurt het weleens dat ik al om 9 uur aan de deur van de apotheker sta. Of ze al van ver zie blinken in de rayon van de supermarkt terwijl ik mijn gewone boodschappen doe. Want o wee, die paar dagen langer wachten... het kriebelt elke maand weer. Voor ik het weet, heb ik om de twee dagen ‘getest’ en is de zwangerschapstestjes-industrie weer een paar tientallen euro’s rijker. 

Ik mag er eerlijk gezegd niet aan denken hoeveel paar laarzen ik ondertussen had kunnen kopen, of handtassen. Of eerder: salopettes of pyjama’s voor mijn zoontje, want eens je mama bent, is de kinderafdeling je walhalla.

4 tips van een ervaringsdeskundige

En elke maand trap ik gegarandeerd in dezelfde val, want eenmaal dat grote verlangen er is om zwanger te worden, kan het gewoonweg niet snel genoeg gaan. Toch raad ik iedere vrouw die zoooo graag dat plusje wil zien verschijnen wijselijk aan om echt even te proberen wachten tot je effectief overtijd bent!

Want:

  1. Je wilt écht niet blut kopen aan zwangerschapstestjes! Want, eenmaal dat je kindje er is, wil je je veel liever arm shoppen aan babykleertjes (of aan zwangerschapskleren!) O ja, for the record: hier spreekt een ware shopaholic.
     
  2. Als je een compleet gestoorde (of verstoorde) cyclus hebt, kun je ALTIJD een fortuin uitgeven aan testjes, het haalt toch geen steek uit (lees: dit heb ik net deze maand meegemaakt). Dan kun je maar beter meteen eens een afspraak maken met je gynaecoloog (lees: dat heb ik net vorige week gedaan).
     
  3. Als je dan toch eens positief test met zo’n vroeg testje, dan is het ook helemaal niet prettig om een paar dagen later weer negatief te testen of te ondervinden dat het toch niets is geworden... Dan was je dat ene moment zo blij dat je het van de daken kon schreeuwen om een paar dagen later weer helemaal triest te zijn. En ook hier ben ik alweer ervaringsdeskundige. Eigenlijk wil je het alleen weten als dat kleine erwtje (sorry, maar zo ziet het er dan een beetje uit!) toch al een paar dagen de kans heeft gehad om verder aan te sterken en je er echt al wat in mag beginnen geloven. 
     
  4. Wil je, ondanks dit alles, toch meteen naar de winkel of apotheek hollen om je er van te vergewissen of je niet heel misschien een heel klein beetje zwanger bent deze maand? Een goede raad: de testjes van Kruidvat kosten tot drie keer minder dan andere en zijn even goed! Meer nog, binnen een paar seconden zie je het resultaat al verschijnen... (in mijn geval een dikke min, tot nader order). Bij deze nog een vierde argument: een mens ziet écht wel liever niet te veel minnen in zijn leven!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes