5656fi.jpg

Wat zijn de 10 meest kindvriendelijke skioorden?

18/12/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Op wintervakantie met je kroost is altijd dikke fun. Zeker als je kinderen al een beetje vertrouwd zijn met kou, sneeuw, skiën of snowboarden. Maar er is voor alles een eerste keer. En sommige durvers wagen zich al op vrij jonge leeftijd op die latten (of borden). Dat vraagt niet alleen geduld van mama of papa, maar ook van de leraars in de skigebieden. Heeft je kleintje nog niet al te veel ervaring? Of ga je dit jaar voor de allereerste keer samen skiën? Dan doe je er goed aan om één van de 10 meestkindvriendelijke skioorden te kiezen.

Een beetje (veel) zeuren

Net zoals bij fietsen of zwemmen, geldt voor skiën of snowboarden hetzelfde: hoe jonger jouw kleintje is om het te leren, hoe beter. Maar we weten allemaal dat niet elk kind hetzelfde is. Het ene kindje kent geen schrik van snelheid of hoogtes, terwijl het andere voor het minste begint te huilen. Bij voor elke jonge sporter geldt echter hetzelfde: be prepared for some drama. Want tranen zullen er ongetwijfeld eens vloeien. Skiën of snowboarden leer je met vallen en opstaan, maar vooral veel vallen. Dus steek die zakdoek niet te ver weg, want je zal je kleintje nog veel moeten troosten. En ook de leraar zal geduld moeten hebben. Veel geduld.

Het is zo koud!

Je weet nooit op voorhand welk weer het zal zijn als je op wintersport gaat. Dat kan heel goed meevallen, met een helderblauwe hemel en een stralende zon. Maar dat kan ook dik tegenvallen met gigantische temperaturen onder het vriespunt, felle regen of dichte mist. En zulke temperaturen zijn we in België (of Nederland) niet gewoon. Wees er maar zeker van, jouw kleine sporter zal je dat op tijd laten weten (lees: vaak zeuren). “Mama, ik heb koude handjes!” “Papa, mijn voetjes doen pijn van de kou”. En ook de leraar zal wat gezeur moeten kunnen verdragen. Maar leraars van kindvriendelijke skioorden weten als geen ander hoe ze zo’n verkleumd kleintje kunnen troosten, opwarmen en snel weer laten lachen.

Vergeet de kleuren niet

Als je met je kleintje(s) wil gaan skiën, bekijk dan zeker ook eens de pistes voordat je je skivakantie boekt. Want jij vindt zo’n rode piste misschien wel de max, maar jouw jonge sporter zal in het begin vooral op groen en blauw glijden. Hou de kleuren dus zeker in het oog! En profiteer er maar van om je ski- of snowboardkunsten te showen. Want voordat je het weet, glijdt jouw zoon of dochter je zo voorbij. Misschien wel op de zwarte piste :-).

Kindvriendelijke skivakantie boeken

Maar waar vind je nu zo’n fameus kindvriendelijk skioord? Gelukkig zijn er genoeg! Wij sommen alvast de 10 meest kindvriendelijke voor je op:

Frankrijk

  • Châtel
  • Valmorel
  • Val Thorens

Oostenrijk

  • Kirchberg
  • Filzmoos
  • Neustift
  • Serfaus-Fiss-Ladis

Zwitserland

  • Grächen
  • Engelberg
  • Arosa

 

 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes