6239fi.jpg

Wave of light: voor alle sterrenkindjes

15/10/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Elk jaar worden op 15 oktober alle kindjes herdacht die tijdens de zwangerschap of (kort) na de geboorte zijn gestorven. In het kader daarvan wordt er opgeroepen om over heel de wereld tussen 19u en 20u een kaarsje te branden, zodat er een golf van lichtjes - wave of light - over onze planeet reist ter nagedachtenis aan al die sterrenkindjes.

Vandaag staan we extra stil bij al die kindjes die het niet gehaald hebben. En dat zijn er veel. Veel te veel.

Het is vreselijk om er bij stil te staan dat zoveel mensen rouwen om een kindje. Een krop in de keel, tranen in de ogen en kippenvel. Het is het lelijkste op aarde: het verdriet om een kindje te moeten afgeven. Niemand zou dat mogen meemaken. Het is te onmenselijk voor woorden.

Je verliest je kindje. Je dromen. Je toekomstbeeld. Of je je kindje nu vroeg of laat in de zwangerschap moest afgeven of kort na de geboorte, het laat een diep verdriet na.

Niet vergeten

Toch is er in al die lelijkheid ook plaats voor iets moois: het is hartverwarmend om te zien dat die kleine sterretjes niet vergeten worden. Nooit.

Dat er wordt stilgestaan bij het verdriet. Dat een hartverwarmende golf lichtjes over de wereld reist en zorgt voor een gevoel van verbondenheid en warmte.

Veel sterkte aan iedereen die een kindje heeft moeten afgeven.

Ken je iemand die zo’n verdriet met zich meedraagt? Laat hen dan even weten dat je hun kleine schat nog niet bent vergeten.

Voor wie brand jij vanavond een kaarsje?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes