zwangere buik

Je zwangerschap: 27 weken zwanger

9/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Deze week maakt je baby een grote stap. Bereid je maar al voor. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht of je borstvoeding of flesjes wilt geven?

Je baby bij 27 weken zwangerschap

paksoi

Je baby is nu even groot als een paksoi en vindt dat het tijd is om te oefenen om straks, na de geboorte, te ademen. Als je baby nu geboren zou worden, dan werken de longen al, weliswaar met heel veel medische ondersteuning. Maar vroeg begonnen is half gewonnen! Geef het nog enkele weken en je baby kan perfect zelfstandig ademen.
 
Intussen opent je baby ook zijn grote kijkers al! De vraag is alleen of er veel te zien is in zo’n een buik van mama. Dat is en blijft een mysterie.

Ik maak een klein mensje. Wat is jouw superkracht?

Jij bij 27 weken zwangerschap

Problemen met de schilklier? Dat kan wel eens voorkomen rond deze periode. Werkt je schildklier te traag? Dan kan een behandeling met schildklierhormonen erg gemakkelijk de functie van de schildklier normaliseren. Zo worden complicaties zoals groeivertraging, vroeggeboorte en pre­eclampsie voorkomen, en wordt de ontwikkeling van de hersenen van je baby (een goed IQ!) bevorderd.

Werkt je schildklier te hard? Dan kan je arts gemakkelijk je geneesmiddelen aanpassen, zodat een zwangerschap perfect mogelijk is. Algemeen heeft men liever dat je schildklier iets te hard dan iets te traag werkt. Je hoeft tijdens de zwangerschap geen jodium in te nemen. Omdat zowel de antistoffen, die je schildklier te hard doen werken, als je geneesmiddelen, die de schildklierwerking afremmen, in wisselende mate naar je baby kunnen overgaan. Maar maak je niet al te veel zorgen, alle baby’s worden bij de geboorte met de hielprik onderzocht op schildklierproblemen.
 
Heb je al nagedacht of je borstvoeding of flesjes wilt geven? Wat je ook kiest, laat je op voorhand goed informeren, en zoek uit welke voeding het beste bij jou past. Aarzel niet om je te laten begeleiden in je keuze, bijvoorbeeld door een vroedvrouw.

Lees meer over je zwangerschap in week 28.

banner namentool
banner nieuwsbrief

Boek in de kijker

Het is een fase

Het is een fase

Een praktische lifestylegids voor je eerste jaar als mama

  • Het ideale (kraam)cadeau voor jezelf en al je vriendinnen!
  • Een antwoord op de vragen die elke vrouw zich stelt tijdens het eerste jaar na de bevalling.

€24.99
Hardcover
224 pg

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes