6677fi.jpg

Yes, zwanger! Euh … help, wat nu?!

16/04/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Je herkent het gevoel wellicht wel. Jullie beslissen om voor kindjes te gaan. Ongeduldig wacht je op de dag dat je die positieve zwangerschapstest éindelijk in je handen hebt – want eens je die beslissing hebt genomen, kan het niet snel genoeg gaan. Toch? En als het dan zover is … slaat de stress onverbiddelijk toe.

Enfin, ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken. Ik heb altijd geweten dat ik graag kindjes wilde, en het kon allemaal niet snel genoeg gaan. Maar toen ik dan eindelijk die langverwachte positieve test in mijn handen had, was dat een heel surrealistisch gevoel. Ik kon het nauwelijks geloven. Zwanger? Echt?! Wij zouden mama en papa worden?! Help – konden wij dat wel?!

Op slag schoten er duizend-en-één vragen door mijn hoofd. Of het wel allemaal goed zou verlopen. Of wij dat wel goed zouden doen, als mama en papa. Wat voor soort mama ik zou zijn. Hoe snel ik bij de gynaecoloog zou terecht kunnen. Waar we een goeie crèche zouden vinden waar nog plaats was.  Hoe ze zouden reageren op het werk. Hoe blij mijn ouders zouden zijn met de komst van een kleinkindje. Hoeveel het ons allemaal zou kosten, een zwangerschap en die baby daarna. Hoe de bevalling zou gaan, en of ik dat wel zou aankunnen. 

De gedachten buitelden door mijn hoofd. We werden er allebei heel stil van en wisten even niet wat zeggen. Natuurlijk waren we ongelooflijk blij dat er een klein baby’tje onderweg was. En niet zomaar een baby: onze baby! Maar tegelijk sloeg de stress genadeloos toe: waar waren we eigenlijk aan begonnen? Een echte rollercoaster van emoties was dat.

Het werd me meteen duidelijk: mama worden is niet altijd evident, en het brengt heel wat vragen, twijfels en onzekerheden met zich mee. Maar gelukkig stond ik er niet alleen voor.

Ik hoorde al snel van mijn mama, schoonmama en vriendinnen dat zij zich net zo voelden tijdens hun zwangerschap. Dat die twijfels en onzekerheden perfect normaal zijn – het is dan ook niet niks, mama worden. Erover praten helpt echt!

Bovendien zijn er – oef – tal van hulpmiddelen, zodat je een antwoord krijgt op veel van die vragen en twijfels. En dat neemt toch een pak stress weg, heb ik gemerkt. Zo is Skoebidoe een echte aanrader. Zowel online als via de app kan je rekenen op heel wat tips en tricks. Je krijgt er wekelijks informatie rond je zwangerschap, en ook na de geboorte krijg je elke maand informatie op maat. Heel handig! Je krijgt een antwoord op de vragen die je je op dát moment stelt – en het doet deugd om te merken dat je blijkbaar niet de enige bent die zich dit of dat afvraagt.

En wat ook voor rust in mijn hoofd zorgde: ik legde kraamzorg vast voor na de bevalling. Zo wist ik alvast dat ik na de bevalling in goeie handen was en dat iemand mét ervaring ons zou bijstaan. Een hele geruststelling, eerlijk gezegd, want ik was een echte newbie op het vlak van baby’s. Door kraamzorg in te schakelen, konden we zorgen voor een zachte overgang van ‘het ziekenhuis waar hulp maar een belletje verwijderd is’ naar ‘help we staan er hier thuis helemaal alleen voor’. Een aanrader, als je ’t mij vraagt, en aangezien het deels terugbetaald wordt kost het je niet veel. 

Door hier en daar wat hulplijnen in te schakelen – zij het op informatief vlak, zij het op praktisch vlak – konden wij ons tijdens mijn zwangerschap op de belangrijkste zaken concentreren. Zijnde: ons in alle rust focussen op dat nieuwe leventje!

CM

Skoebidoe is er van A tot Z, van zwangerschap tot ouderschap. Ontdek alle tips & tricks

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met CM. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes