wedstrijdpakket Nestlé

10 tips voor een vlotte(re) avondspits na schooltijd + WIN een pakket vol vieruurtjes!

18/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

De avondshift … een gevreesd moment in menig gezin. Kinderen die uitgeteld en hongerig thuiskomen van school, beetje overprikkeld misschien, ab.so.luut geen zin om te luisteren. En ondanks de vermoeidheid slagen ze erin om de nodige hectiek erin te houden. Enkele tips voor een minder pittige of zenuwslopende avondshift thuis.

  1. Een slokje drinken: water, that is. Voor je in de auto stapt. Of op de fiets klimt. Of te voet naar huis euh … slentert. Misschien een heel klein knabbeltje, maar dan wel iets wat geen (al te grote) knoeiboel oplevert.
  2. Een vieruutje serveren: ik zeg altijd ‘als er iets in het mondje zit, komt er tenminste geen geluid uit’. En na zo’n hele dag ravotten en soms ook heel wat aandacht erbij houden, kan een opkikkertje wel van pas komen tot jullie 's avonds aan tafel gaan. Vermijd wel al te veel zoetigheid. Kies dus liever voor iets op basis van fruit of een snack zonder toegevoegde suikers.
  3. Een rustige activiteit: wat tekenen of kleuren, iets kleins knutselen, een voelspelletje (Pop It – da’s hier nog altijd een hit – Tangles, speelzand …) …
  4. Een beetje buiten spelen: tenzij het natuurlijk pijpenstelen regent. Even die laatste energie eruit en wat gronden – ja, de buitenlucht en natuur brengen wel echt rust. Heb je een schommel staan in de tuin? Ideaal.
  5. Een filmpje kijken: een momentje schermtijd kan geen kwaad. Zolang je kinderen geen vierkantjes in hun ogen hebben staan, is een kwartiertje ontspanning op tv of de tablet geen zonde. Met andere woorden: stel een limiet op de kijktijd.
  6. Laat je kind zelf een activiteit kiezen: zeker als er nog huiswerk volgt, kunnen een eigen idee en zelfgekozen pret motiverend werken.
  7. Volg een schema: en zorg voor stickers of een andere plezante manier om bepaalde opdrachtjes of fases af te vinken. Thuiskomen, een stukje fruit, even kleuren, huiswerk, beetje tv kijken, eten, wat spelen, pyjama aan, tandenpoetsen, verhaaltje en onder de wol. Het is maar een voorbeeld.
  8. Luister naar muziek of een luisterverhaal: lekker ontspannend en je hoeft zelf niet voor te lezen. Win-win.
  9. Of organiseer een zangmoment samen: een liedje zingen, wat neuriën of wie weet, zelf muziek maken. Vermijd misschien wel het drumstel of de cimbalen ;-).
  10. Geef elkaar een korte massage: dat vinden jullie ongetwijfeld allebei geweldig. Wel zien dat je de tijd niet uit het oog verliest in de home wellness.

 

WIN een smulpakket vieruurtjes + een Mama Baas weekplanner

wedstrijdpakket Nestlé

Is jouw kindje zo’n fan van een vieruurtje? Goed nieuws, want wij mogen 10x een lekker Nestlé-pakket met fruitknijpzakjes, yoghurtjes en puffs weggeven.

Je krijgt er ook nog een handige Mama Baas weekplanner bij om zowel de ochtend- als avondrush in goede banen te leiden.

Vul vóór 3 oktober 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in. En wie weet kunnen jullie binnenkort met z’n allen smullen!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Nestlé. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes