5647fi.jpg

Horoscoop: Steenbok, zo zit je kind in elkaar

18/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 22 december en 20 januari? Dan is het een Steenbok van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Steenbokken zijn rustig en serieus van aard. Ze komen vaak heel wijs en volwassen over voor hun leeftijd. Ze houden er dan ook niet van betutteld te worden.

Structuur

Je kleine Steenbokje houdt van regels en een duidelijke structuur, voor hem of haar bieden die regels een houvast in een chaotische wereld.

Net omdat Steenbokjes een grote behoefte hebben aan een vaste structuur, houden ze van het bekende. Ze zijn niet zo avontuurlijk aangelegd en zijn niet tuk op een sprong in het onbekende. Geef hen maar stabiliteit en voorspelbaarheid!

Ambitieus

Steenbokken zijn van nature heel ambitieus. Ze willen wil de beste zijn in alles en willen het ver schoppen. Ze zijn dan ook heel trots op wat ze al bereikt hebben, en krijgen daar graag de nodige erkenning en aandacht voor.

Steenbokken zijn ijverig en hebben een ijzeren discipline om hun doel te bereiken. Ze hebben een groot doorzettingsvermogen en zijn enorm veeleisend voor zichzelf. Ze zijn ook heel leergierig.

Ze houden van efficiëntie en willen altijd een logische aanpak. Ze kunnen zich echt opwinden over chaos, onduidelijkheid en niet efficiënt te werk gaan.

Koppig

Een Steenbok weet heel goed wat hij of zij wil. Dat betekent echter ook dat hij of zij behoorlijk koppig uit de hoek kan komen. Je Steenbokje zal dus waarschijnlijk niet rusten vooraleer het zijn of haar zin heeft gekregen.

Maar net omdat Steenbokken heel goed weten wat ze willen en ze daarin ook zo volhardend zijn, groeien ze vaak uit tot echte leidersfiguren.

Perfectionistisch

Een Steenbok legt de lag heel hoog voor zichzelf, soms een beetje te hoog. Hij/zij wil alles goed doen, gedraagt zich altijd verantwoordelijk en is heel plichtsbewust. Dat zorgt er echter voor dat hij/zij ook heel kwetsbaar is en heel vatbaar voor druk.

Verlegen

Een Steenbok houdt zich graag op de achtergrond. Ze zijn heel vriendelijk en houden wel van gezelligheid, maar vaak zijn Steenbokken een beetje verlegen. Ze hebben één beste vriend of vriendin, of een paar vaste vriendjes, maar een grote groep is meestal niet aan hen besteed. Vaak vertoeven ze ook graag in het gezelschap van volwassenen.

In groep vallen ze meestal ook niet op, waardoor het soms niet opvalt dat ze heel erg hun best doen. Door hen dan toch een schouderklopje te geven laat je hen glimmen van trots.

Serieus en gevoelig

Steenbokken zijn van nature niet echt speels aangelegd. Ze zijn heel serieus, en soms is het nodig om hen wat te stimuleren om toch te spelen en eens gek te doen. Ze moeten leren bovendien dat het oké is om fouten te maken.

Het lijkt misschien niet zo, maar Steenbokken zijn heel gevoelig. Ze verbergen zich soms achter een muur en uiten hun gevoelens niet zo gemakkelijk, maar tegelijk hebben ze veel aandacht, erkenning en liefde nodig. Prijs je kind uitvoerig, want als een Steenbok het gevoel krijgt dat zijn of haar moeite niet wordt gewaardeerd, dan zal hij of zij zich veel harder opstellen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes