7558fi.jpg

Beste tips voor een leuke uitstap met kindjes in Vlaams-Brabant

26/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het bij jullie ook altijd hetzelfde liedje tijdens de vakantie? “Mamaaa, papaaaa, wat gaan we doen vandaag?” De inspiratie kan al eens opgeraken, niet? Gelukkig overstelpten jullie ons met toptips voor een leuk dagje uit met de kindjes. Aan de beurt: Vlaams-Brabant.

De favorieten

Deze plekken raadden julie meerdere keren aan:

 

1. Provinciaal domein Kessel-Lo

Een recreatiedomein en groot natuurgebied waar veel dingen te beleven vallen. Er zijn verschillende speeltuinen (ook een eentje met water), er is een minigolf, een verkeerspark, een roeivijver … En op warme dagen is het openluchtzwembad een aanrader. Voor natuurbeleving moet je in het Ecocentrum zijn. Fan van rolschaatsen? Leef je uit op de rolschaatspiste.  

Tip: reserveer op voorhand tickets als je er wil gaan zwemmen.

Alle info.

 

2. Provinciaal domein Huizingen

Ook het domein in Huizingen heeft alles in de aanbieding voor een dag plezier. Een openluchtzwembad, 2 leuke speeltuinen – waarvan eentje voor de wat oudere en avontuurlijke kinderen – een rotstuin, een dierenpark, een minigolf … En het is er heerlijk wandelen in het 55 hectare grote bos en park.

Helaas vernamen we ondertussen dat het zwembad tot nader info gesloten blijft. Meer info vind je hier

 

3. De Witte Hoeve in Langdorp

Een nieuwkomer, want deze kinderboerderij bestaat in de zomer van 2021 precies 1 jaar. Maar wel eentje die jullie al volop ontdekt hebben! Kinderen kunnen er kennismaken met en genieten van allerlei boerderijdieren: konijnen, kippen, cavia’s, mini-varkentjes, schapen, geiten, mini-ezels en gewone ezels, alpaca’s (toch een favoriet ) en ene mini-koe. Spelen kan in de speeltuin of het sportveldje, mama of papa kan genieten van een glaasje op het terras.

Tip: de Witte Hoeve organiseert ook boerderijkampjes. Ideaal voor kindjes die niet genoeg krijgen van dieren.

Alle info.

 

4. Het Vinne in Zoutleeuw

Dit is duidelijk een favoriet onder de natuurdomeinen. In het Vinne ligt het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Een dagje weg en genieten van de natuur rond je in een zeer kindvriendelijk domein. Yes, het is toegankelijk voor kinderwagens. Er zijn speeltuinen, kinderen kunnen al spelend leren over het meer en alle dieren en planten die er leven. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor een GPS voor geocaching – da’s ook leuk als er wat grotere kinderen mee zijn.

Alle info.

 

5. Domein Ter Heide oftewel de ‘Plas van Rotselaar’

De ‘Plas van Rotselaar’ is een ideale uithangplek bij warm weer. In de zwemzone kunnen de kinderen zich uitleven in het water. Kleine vissertjes kunnen er ook hun hart ophalen. En verder kan je er naar hartenlust fietsen en wandelen. Leuk om te zien: de indrukwekkende toren Ter Heide (30 meter hoog).

Alle info.

 

6. Het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode

Ridders en prinsessen, kom maar binnen! Het kasteel van Horst is een ridderlijke waterburcht, tussen de groene heuvels van het Hageland. Spijtig genoeg kan je het kasteel zelf niet bezoeken tijdens de zomer van 2021, maar je kan er wel nog altijd leuk wandelen, fietsen of deelnemen aan de familiezoektocht in het park errond.

Alle info.

 

7. De Schuur van Tuur in Sint-Joris-Winge

Beleef de boerenbuiten bij Tuur en Cathy. Tuur zet zijn schuur en weides open voor de kleinsten om te spelen. Er is een graanbak, stroparcours, trampoline, tractor om mee te rijden, grote zandbak, stoep- en bordkunst, tractorwasstraat, tekenpret, glijbaanfun, hinkstapspelletjes … noem maar op. Op het hoeveterras kunnen volwassenen genietend toekijken.

Tip: Tuur en Cathy organiseren ook events en workshops. En boederijkampjes. Houd de website in het oog.

Alle info.

De verrassing

Op de vespa

Hoe leuk is het om met je euh … helm in de wind op een vespa te cruisen. Ja, ook met de kindjes, want je kan ze veilig achterop zetten vanaf 3 jaar. Een tochtje door het Pajottenland is de moeite waard! Bij Pajot Experiences kan je een kleurrijke vespa huren en hop, je gaat op pad voor een leuk avontuur.

Alle info.

De gouwe ouwen

Daar is niets mis mee natuurlijk! Plezier gegarandeer:

1. Kinderboerderij​

 

2. Blotevoetenpad​

 

3. Spelen in het bos en de natuur

 

4. Zwemplezier

Gloednieuw is Plopsaqua in Landen.

Met een lekker hapje erbij

Want als ouder wil je ook wel wat hé ;-).

  • Lekdreef in Averbode, net naast de Abdij.
  • Kubussen in Herne, gevold door een ijsje in de Castel.
  • De wandeling van Vlieg in Gooik, met een terrasje in de Paddenhoek om af te sluiten.
  • Peinwinninghoeve in Bekkevoort, met een heus maïsdoolhof én lekkere ijsjes.
  • Bar Bruis Erps-Kwerps: wandelen, speelweide, drinken en eten, aan de rand van het Silsombos.
  • Kasteel van Gaasbeek, met een bezoekje aan Krijmerie aan de overkant van het park.

UiT met Vlieg

Zie je ergens het UiTmetVlieg-logo staan? Dan weet je dat het gaat om een leuke activiteit voor kinderen (tot 12 jaar). Wat is UiTmetVlieg? Een agendag vol inspiratie voor activiteiten voor families binnen de vrijetijdsagenda van UiTinVlaanderen. Kies uit duizenden activiteiten in elke regio voor of met kinderen. 

 

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Antwerpen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes