Bar Mariette Ekeren winnaar kindvriendelijkste brasserie Antwerpen

Kindvriendelijkste brasserie in Antwerpen: dit is de winnaar!

26/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama Baas organiseerde haar allereerste verkiezing van kindvriendelijke brasserie. En het is zover: de winnaars zijn gekend. Jullie hebben gesproken en de kindvriendelijkste brasserie van Antwerpen verkozen. Proficiat, Bar Mariette! Ontdek ook de winnaars in de andere Vlaamse provincies.

*tromgeroffel

De winnaar is: Bar Mariette in Ekeren. Deze koffie- en lunchbar blijkt de ideale plek voor jong en oud. Een grote bar, waar je als ouders rustig kan genieten en praten, terwijl je kinderen zich uitleven. Er is ruimte en speelgoed zat. 

En gastvrouw Liesbeth je met (h)eerlijke koffie, vers gebak, belegde boterhammen, een dampende kom soep en een warme ontvangst.

We citeren graag ook enkelen onder jullie. Een greep uit jullie commentaren:

"Ze hebben een zalige speelzaal met kindvriendelijk en degelijk speelgoed. Doet me wat aan mijn kindertijd denken. Elke dag mogen de kleintjes alles uitladen en de eigenares ruimt het ‘s avonds allemaal zelf met een glimlach op. Toch zalig als je mag spelen en nadien alles mag laten liggen"

 

 

"Zalige koffies, fijn speelgoed en begripvolle uitbaters!"

 

"Kinderen krijgen er heerlijk veel plek en speelgoed om hun ding te kunnen doen, zowel binnen als buiten! De eigenaars hebben zelf jonge kinderen en weten helemaal wat het is om als ouder te willen genieten van een momentje relaxen na het werk of in het weekend, zonder zorgen. Leuke sfeer!"

 

"Gezellig, rustig, waar kinderen ruimte hebben om te spelen, lekker eten en heerlijke koffie. Kindvriendelijk, origineel en creatief"

 

"Mega speelzaal, kapladiertjes, klimtribune, boekjes, poppenhuis en de allerliefste, geduldigste uitbaatster"

 

"Geweldige bediening en kids vinden er altijd wat leuks om te spelen in de grote zaal verbonden aan de eetplek"

 

"Geweldig leuke, gezellige, warme, hartelijke, creatieve plek voor zowel kinderen en (groot)ouders!"

 

"Gezellige, leuke accommodatie voor kindjes, veel speelgoed. In de tuin staat ook een buitenkeukentje, zodat kids daar in hun fantasie kunnen koken. En een super leuke bediening"

 

Het podium

Een eervolle vermelding gaat naar nummer twee, Den Atelier in Malle. En Kaffee Kadee in hartje Mechelen vervolledigt het podium op plaats drie.

Bij Den Atelier is binnen een kinderspeelkamer ingericht, die bewaakt wordt door hun giraf. Buiten vind je plezier en ontspanning met de 18 holes-minigolf en de kinderen kunnen zich uitleven in een grote buitenspeeltuin, zodat ouders op het terras kunnen relaxen. Een familiebrasserie waar heel het gezin welkom is, ook trouwe viervoeters.

Kaffee Kadee … de naam zegt het eigenlijk al helemaal: een gezellige bar voor klein (met nadruk) en groot. Er is speelgoed en een menu op maat van kinderen, ouders kunnen rustig genieten. Onder de tab ‘hey Kadée, komde mee?’ vind je op de website ook heel wat leuke activiteiten voor de kindjes. Er is zelfs de mogelijkheid om tweedehands kledij te kopen.

De volledige top 3:

  1. Bar Mariette (Ekeren)
  2. Den Atelier (Malle)
  3. Kaffee Kadee (Mechelen)

 

De andere genomineerden waren:

  • De Schepper (Schoten)
  • Olle Bolle (Blaasveld)
  • t Of in Hove (Hove)
  • Melkerij Peerdsbos (Brasschaat)
  • De Loteling (Schilde)
  • Café Trappisten (Westmalle)

 

Zo, smakelijk iedereen!

En elders in Vlaanderen?

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes