6028fi.jpg

Uitgetest: lolly’s tegen reisziekte

29/06/2019

Ik heb een ‘reiszieke’ in huis. En met een aantal lange ritjes met de auto in het vooruitzicht deze zomer (whoohoo!), zijn we hier volop op zoek naar een hulpmiddel. En ik denk dat ik er eentje gevonden heb …

De situatie

Mijn oudste dochter is reisziek. Dat begint van zodra we thuis vertrokken zijn, tot bij aankomst. Alleen als ze slaapt, is ze niet misselijk in de auto. We hebben nog geluk: het blijft meestal beperkt tot misselijkheid. We hebben dus wel ‘zakjes’ mee, maar hebben die eigenlijk nog niet vaak moeten gebruiken. Halleluja! Maar ze ziet er desondanks echt van af.

Met een lange rit richting Frankrijk, en een paar iets kortere richting kust, in het vooruitzicht, gingen we hier nog maar eens op zoek naar oplossingen…

drie meisjes op achterbank auto met lollys

Uitgetest: ‘lolettes voor een lichte maag’

Er zijn natuurlijk de typische ‘pillen’ of ‘druppeltjes’ tegen de misselijkheid. Maar pillen slikken lukt nog niet goed. En om nu echt medicatie te gaan geven, dat is ook meteen erg drastisch.

En daarom hebben we dit weekend – tijdens de heen-en-weerrit naar oma aan zee, iets nieuws uitgeprobeerd: ‘lolettes’. Lolly’s – yep, je leest het goed – tegen de misselijkheid.

Mijn bevindingen:

  • Een ‘medicamentje’ dat eruit ziet als een lolly dus echt he!

    Mijn dochter was wildenthousiast. Een lolly? Echt? :-) Geen ‘vies pilleke’ of ‘siroopje’. Geen enkel probleem dus om  dit uit te testen. Eerder een probleem om te zorgen dat de lolly in kwestie niet op was voor we in de auto zaten.

  • De lolly’s zijn dus echt lekker. En dat weet ik omdat 1) de lolly op was na ongeveer 3 minuten :-). (Gelukkig mogen ze er dus drie per dag!) EN 2) omdat de jongste zus plotseling ook last had van ‘misselijkheid’, en dan ook een lolly kreeg, en die dan ook met heel veel smaak heeft binnengespeeld.
  • Het zijn lolly’s – ze zien eruit als lolly’s, ze smaken blijkbaar ook als lolly’s – maar ze zijn niet zo ongezond! Ze bevatten namelijk geen suiker, geen bewaarmiddelen, en zijn gemaakt op basis van plantenextracten. Aha! Dus moeder, je kan een lolly geven EN je totaal niet schuldig voelen. Integendeel, je bent gewoonweg goed bezig :-).
  • De lolly’s zijn al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar!

En werkt het echt?

Ik kan alleen uit onze ondervinding spreken, natuurlijk. Maar er werd alleszins een pak minder geklaagd over misselijkheid op de achterbank … (behalve dan door het jongste kind, dat nooit misselijk geweest is, maar nu ook een lolly wou … dat krijg je dan wel :-)).

Lolettes

Waar vind je ze?

Er zijn vier soorten lolly’s/lolettes:

  • rustgevende lolly’s
  • lolly’s voor een lichte maag
  • voor meer weerstand
  • voor verlichting van de luchtwegen

Je kan ze kopen bij de apotheker (online/offline).

 

Lolettes is een product van ABC Chemicals. Meer info vind je hier.