4810fi.jpg

Lieve schat met je sterke willetje, ik hou van jou …

18/07/2022

Lieve schat met je sterke wil, Vandaag was het weer de ene strijd na de andere tussen jou en mij. Ruzies in de zon, in het zand, over lolly’s, allemaal passeerden ze de revue. Het leek wel alsof we aan het vechten waren toen ik jou naar binnen bracht terwijl je gilde en in het rond schopte. Je gezicht was roodgloeiend en er kwam bijna rook uit je oren, terwijl ik de tranen terugdrong. En zo hebben we al duizenden keren strijd geleverd, jij en ik.

Vandaag ging het over kleine dingetjes. Ooit zal het misschien gaan over hoe laat je moet thuis zijn of over jongens of over de afwas doen.

Het gaat niet om de stormen

Maar hoe dan ook, ik wil dat je dit weet:

Het gaat niet om die strijd. Het gaat niet om de stormen, maar om de keren dat ik je dicht tegen mij aan hou, om de keren dat we ’I love you’ zeggen en om alle kusjes. Het draait niet rond de harde dagen of de harde momenten, maar rond het feit dat ik van jou hou, en dat ik nooit zal stoppen met jou graag te zien. Het gaat om de waarheid dat ik je nooit never jamais zal opgeven, dat ik je nooit beu zal raken. Jij bent de mijne, voor eeuwig en altijd.

Ik zou het een miljoen keer opnieuw doen

Hoewel die momenten hard en zenuwslopend zijn, toch zou ik nergens anders willen zijn.

Ja, soms sta ik te stomen. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat we het al zo vaak hebben meegemaakt. Ik ben beschaamd, ik ben moe, en ik vraag me af of ik een betere mama zou zijn als we niet zo tegen elkaar zouden uitvallen.

Soms zou ik letterlijk willen wegkruipen als ik onbekenden afkeurend zie kijken.

Maar in mijn hart? Daar zou ik het een miljoen keer opnieuw doen, mijn liefje. Ik zou je op honderden trappen dragen terwijl jij krijsend in het rond trapt, ik zou duizenden winkelkarretjes achterlaten om met jou naar de auto te gaan.

Ik kies voor jou, in al je zwetende, krijsende, stampende, stomende glorie.

Ik hou van je sterke wil

Heel vaak zit ik vast in het nu. Ik zou gewoon willen dat je mijn hand vasthoudt als je de straat oversteekt en dat je “oké mama” zegt wanneer ik “nee” zeg. Soms ben ik eigenlijk te moe en te versleten om me de vreugde te herinneren, maar als ik jou daar nu zie zitten aan tafel terwijl je een boterham eet dan kan ik niet anders dan glimlachen.

Ik vind jou leuk. Ik vind je sterke wil leuk.

Jij bent niet de persoon die afgeschrikt wordt door één of door een miljoen consequenties. Je stem is levendig en soms denk ik dat je echt niet stil te krijgen bent. Dat is oké. Op een dag zal je die kracht kanaliseren in iets wat je nauw aan het hart ligt.

We hebben alle tijd van de wereld om daarachter te komen.

Jij bent elke strijd waard

Sommige mensen vinden je misschien hard of moeilijk. Dat vind ik soms ook. Sommige mensen vragen zich misschien af waar ik de energie vandaan blijf halen … maar zij zien niet wat ik zie. Zij weten niet dat ik uit een zee van welgemanierde kinderen opnieuw en opnieuw en opnieuw voor jou zou kiezen.

Na een driftbui hou ik je vast. We knuffelen in je bed en je vraagt me om een liedje voor je te zingen. Ik adem je geur diep in, want je ruikt naar zonneschijn. Jij bent elke strijd van vandaag waard. Je bent  elke strijd van morgen waard.

Ik hou van jou.

Mama

 

Vrij naar The Huffington Post