3251fi.jpg

Top 9 gênante (uiteraard grappige) situaties met je kinderen in de hoofdrol

11/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ken je dat, je bent met je lieftallige peuter/kleuter op pad. En dan gebeurt er iets waardoor je liefst zo snel mogelijk via de achterdeur het pand verlaat... :-)

Top 9 Hit and runs

  1. Je staat in de rij aan de kassa aan te schuiven. Je lieftallige kleuter kondigt aan dat 'die mevrouw toch echt wel heel erg dik is'. Slik. Kuch. Euhm, dat ging over mij hoor, mevrouw?
  2. Je staat nogmaals in de rij aan de kassa aan te schuiven. Je kleuter heeft een lekker snoepje ontdekt, dat daar natuurlijk op ooghoogte voor het grijpen ligt. Je moet nog aan het eten beginnen, en snoepen voor het eten? Dat mag uiteraard niet! Nooit! Kuch. Je weigert dus. Waarop je schatje zich op de grond werpt en de hele winkel bij elkaar krijst. Je behoudt je waardigheid, maar neemt je voor de komende drie maanden niet meer naar deze winkel terug te keren. Tot ze je gezicht niet meer volledig kunnen plaatsen als 'die moeder en dat ene kindje'.
  3. Je bent ongelofelijk blij. Het is gelukt om op een relatief vroeg uur aan de schoolpoort/crèche te staan. Je verwacht uiteraard een hartelijke welkom 'oh zo leuk mama, dat jij hier zo vroeg bent. Daarvoor heb je waarschijnlijk keihard je best moeten doen!', maar krijgt 'Neeeeee, ik wil niet naar huuuuisss.' Ok. Chill. Het heeft niets met mij te maken. Het heeft niets met mij te maken. Het heeft ... snif.
  4. Het is niet gemakkelijk, potty training. Je denkt: het is helemaal onder controle! En dan gebeurt het. Pipi in het midden van de winkel. Naast het groenten en fruit. Gewoon. Omdat ze dat kunnen. :-)
  5. 'Mama, zijn dat jouw borstjes?' Ontdekken he, dat is zo onschuldig. Maar wel een klein beetje vervelend als ze net je t-shirt naar omlaag trekken als er papa's van vriendinnetjes op staan te kijken.
  6. 'Kindjes, jassen aandoen!' 'Kindjes, we gaan vertrekken!' 'Kindjes, nuuu.' Ok. Dat is dus een beetje vervelend, vooral als de directrice van school erop staat te kijken. En zich bijna luidop lijkt af te vragen hoe het mogelijk is dat de ouders van tegenwoordig hun kinders maar niet onder controle krijgen. (Dat is waarschijnlijk helemaal niet het geval, waarschijnlijk heeft ze net hetzelfde meegemaakt met haar eigen kroost. Maar dat vergeet je op dat ogenblik eventjes ...) 
  7. 'Mijn papa laat keiveel scheetjes, dokter.' Die kinderlijke eerlijkheid. Zo geweldigggggrrr :-).
  8. 'Mama, ik vind dat kindje stom.' Euh ja... Het is positief dat je kind karakter heeft, en zij/hij moet écht niet met iedereen overeenkomen. Maar het is soms wel een beetje sneu als ze hun hartje luchten op een verjaardagsfeestje of zo. Als de papa/mama van het kind in kwestie erbij staat... :-) Weglachen die handel, of heel lief glimlachen naar die andere ouder. 
  9. 'Mama, is het pipi of kaka?' Niet zo erg op zich als ze daar interesse in hebben, die schatjes van ons. Alleen is het soms een beetje confronterend als de vraag op een openbaar toilet wordt gesteld. En als er nog 15 wachtenden de vraag horen. Gniffel, gniffel...

 

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes