3911fi.jpg

10 leuke ideetjes om cadeau te geven aan de juf of meester

18/06/2024

Nog een week en het schooljaar zit er weer op.  Dit is natuurlijk hét moment om de juf of meester van je kind in de bloemetjes te zetten. Een persoonlijk kaartje, een zelfgemaakte tekening of een knutselwerkje van je kapoen, daar doe je hen naar eigen zeggen nog het meeste plezier mee. Wil je toch liever iets meer geven? Wij hebben Pinterest en Google doorploegd... so you don't have to. We zetten een paar leuke ideetjes op een rijtje!

1. Een 'Eerste Hulp bij Leerkrachten'-doos

De inhoud kan je naar wens aanpassen, maar keelpastilles, zakdoekjes, krijt, muntjes, een paar pleisters en lippenbalsem komen vaak terug.

2. Lekkernijen met passende tekst

'Dankzij jou heb ik meer in mijn MARS', 'bedankt voor een FANTAstisch jaar', 'Jij kleurt de dagen op de school', 'een opkikkertje voor als je ons zal missen', 'voor een BIJzondere juf', 'ik heb ervan geNOTEN', 'Ik vond het en ChokoTOFf jaar', 'het zit D'ROP', 'Bedankt voor het SPEKtaculair jaar', 'JAMmer dat het schooljaar erop zit', ... De mogelijkheden zijn eindeloos. Een mooie pot met het bijpassende lekkers, en we hebben zo'n vermoeden dat de zoetigheid dan extra geapprecieerd wordt ;-)

3. Zeg het met kruiden

Verse kruiden zijn ook altijd een goed idee. Die 'uitmuntende' juf die dol is op mojito (of eh... op muntthee) krijgt een muntplantje. De meester die graag in de potten roert krijgt tijm: Thank you for yout thyme!

Of je geeft een doe-het-zelf pakketje met zaadjes natuurlijk!

4. Bedankt om me te laten groeien

Een leuke plant voor in de klas wordt leuker door een beschilderde pot of gieter met de boodschap: bedankt om me te laten groeien! 

5. Een gepersonaliseerde stempel

Want dat kan élke juf of meester wel gebruiken.

6. In goede handen

Handzeep, handcrème of desinfecterende handgel: Bij jou WAS ik in goede HANDEN. Nuttig mét een leuke boodchap!

7. Een toffe foto

Een heel persoonlijk geschenk: een foto van je kind (al dan niet samen met de juf of meester) of van de klas, waarbij je op de achterkant het favoriete / meest memorabele moment van het afgelopen schooljaar omschrijft. Om nooit te vergeten!

8. Originele ballonnen

Leuke herinnering van de hele klas: een tros ballonnen gemaakt van vingeradrukken!

9. Een vakantie/ontspanpakket

De juf of meester is ongetwijfeld blij dat het (eindelijk) vakantie is, dus met een relax-pakket scoor je sowieso. 

10. Steun een goed doel

Jouw kind heeft kunnen genieten van een leuk schooljaar, maar verdient niet elk kind dat? Je kan bijvoorbeeld in naam van de juf of meester een gift doen aan SOS Kinderdorpen zodat je een kind één trimester naar school kan sturen.

Zo toon je toch je appreciatie, zonder dat de juf of meester bedolven wordt onder een stapel cadeau's, én help je er een kind mee. Win-win!

Wat ze willen

De nood om 'iets origineels' te doen is misschien groot maar zoek het niet te ver: uiteindelijk is het toch het gebaar dat telt. En het helpt als je de juf of meester een beetje kent: sommigen zijn namelijk dol op snoep of chocolade en willen geen bloemen, bij iemand anders is het omgekeerd.

Gevraagd aan wat de juffen en meesters zelf willen, bleek dat een persoonlijk cadeautje (zelfs gewoon een tekening of zelfgemaakte kaart) het beste scoort. Ook iets voor in de klas is best populair, maar dat is dan weer afhankelijk van het soort onderwijs - en het is niet altijd gemakkelijk om te gokken wat 'nodig' is in de klas: een puzzel geven terwijl er eerder een tekort is aan kleurpotloden is bijvoorbeeld een beetje jammer.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes