Meisje speelt met pop op bed

Waarom spelen met poppen een positief effect heeft + WIN een Baby Annabell Active-pop t.w.v. €80

17/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Speelt jouw kindje graag met poppen? Wel, dat is een prima zaak voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en empathie. Zowel bij jongens als bij meisjes.

In volle coronatijd deden wetenschappers van de universiteit van Cardiff onderzoek naar het effect van spelen met poppen bij kinderen. Ze brachten in kaart welke impact het precies had op hun hersenen. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 'Frontiers in Human Neuroscience'.

In eigen fantasiewereld nadenken over omgaan met elkaar

De hersenactiviteit van kinderen tussen 4 en 8 jaar oud werd gemeten in verschillende spelvormen: de kinderen de kinderen speelden samen met iemand anders met poppen (de onderzoeksassistent), speelden alleen met poppen, speelden alleen op de tablet en speelden samen met iemand anders op de tablet (de onderzoeksassistent).

Daarbij werden verschillende poppen en -speelsets gebruikt, en die werden aan het begin van de test telkens op dezelfde plek teruggezet om dezelfde ervaring te creëren voor alle kinderen. Op de tablet speelden kinderen open en creatieve spelletjes om een soortgelijke speelervaring te bieden als bij het spelen met poppen.

Wat bleek? Wanneer de kinderen met poppen speelden, werden hersengebieden geactiveerd die de ontwikkeling van empathie en sociale informatieverwerkingsvaardigheden bevorderen.

Dat was zowel het geval wanneer ze alleen speelden als wanneer ze samen speelden. Ook het geslacht van de kinderen speelde daarbij geen rol. Wanneer de kinderen alleen met hun tablet speelden werden deze hersengebieden veel minder geactiveerd, ook al waren de spelletjes redelijk creatief.

Het onderzoek toonde aan dat spelen met poppen kinderen aanmoedigt om hun eigen kleine denkbeeldige wereldje te creëren. Ze worden aangezet om na te denken over andere mensen en over hoe die met elkaar omgaan. Spelen met poppen helpt kinderen dus om bepaalde sociale vaardigheden in te oefenen die ze op latere leeftijd nodig zullen hebben.

Maak daarom kennis met Baby Annabell … die dol is op yoga

Misschien ken je Baby Annabell al. Maar wist je dat de pop helemaal vernieuwd is, met een extra functie? Dankzij de baby gym-optie kan je kindje samen met de pop heel wat oefeningen doen.

Meisje speelt met baby Annabell

Baby Annabell Active vindt baby-yoga geweldig. Op het roze speelpakje laat het schaap in haar oversized trui zien hoe het moet: op je tenen staan, armen uitgestrekt op schouderhoogte, ontspannen kijken ... de kleine yoga-expert vindt het fantastisch als haar kleine mama of papa haar armen en benen beweegt. Ze giechelt en lacht bij alle oefeningen.

Aan het einde van de les doet iedereen gezichtsyoga. Van wat sporten krijg je natuurlijk ook dorst. Dus na de yogasessie krijgt Annabell haar slabbetje om en een flesje om op te sabbelen. Als je haar nadien in slaap wiegt, dan sluit ze haar blauwe ogen, gaapt uitgebreid en valt zacht snurkend in slaap.

WIN een Baby Annabell-pop t.w.v. €80

Baby Annabell Interactive

Is jouw kindje ook dol op poppen? Goed nieuws, want wij mogen 2 Baby Annabell Active-poppen t.w.v. €100 weggeven!

Vul vóór 1 november 2023 - 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet moedert je kindje binnenkort over Annabell.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Baby Annabell. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes